A Csernobil alkotója arra kéri a turistákat, hogy tiszteljék jobban a katasztrófa helyszínét

A Csernobil alkotója arra kéri a turistákat, hogy tiszteljék jobban a katasztrófa helyszínét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Néhány influenszer nem sokat ad a tapintatosságra.

Craig Mazin, a Sky és az HBO által készített Csernobil című minisorozat alkotója nemrég rosszallását fejezte ki, amiért a katasztrófa helyszínén megjelentek a lájkokért bármire képes turisták is – írja a Guardian.

Az elmúlt időszakban több influenszer is a helyszínre utazott, hogy ott pózoljon egy-egy – a katasztrófa emlékéhez képest némiképp közönséges – fotó erejéig, mosolyogva, védőmaszkban, vagy akár tangában.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a sorozat debütálása óta ugrásszerűen megnőtt a turisták száma, az utazási irodák adatai szerint most 30-40 százalékkal látogatják többen a katasztófa helyszínét, mint a minisorozat előtt.

Csodálatos, hogy a Csernobil ennyi turistát vonzott a helyszínre, de igen, láttam a fotókat. Ha meglátogatják a zónát, fontos lenne, hogy ne feledjék el, milyen szörnyű tragédia történt ott, és tiszteletben tartsák azokat, akik szenvedtek, és feláldozták az életüket

– írta Craig Mazin egy azóta már letörölt Instagram-posztban.

A sorozatról és az atomkatasztrófáról szóló cikkeinket ide kattintva érheti el.

Craig Mazin, a Sky és az HBO által készített Csernobil című minisorozat alkotója nemrég rosszallását fejezte ki, amiért a katasztrófa helyszínén megjelentek a magukról nem épp a helyszínhez illő fotókat készítő turisták is.
Az elmúlt időszakban több influenszer is a helyszínre utazott, hogy ott pózoljon egy-egy fotó erejéig, mosolyogva, védőmaszkban, vagy akár tangában.