23 év után vették észre a nő hasában a sebészeti csipeszt, amit a császármetszéskor felejtettek benne

23 év után vették észre a nő hasában a sebészeti csipeszt, amit a császármetszéskor felejtettek benne

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A röntgenorvos először azt hitte, egy fémolló van a nő zsebében.

Ezeta Gobeeva elmúlt évei kínzó hasi fájdalmakkal teltek, amit az orvosai májproblémákkal magyaráztak. Az Észak-Oszétiában élő nő így fájdalomcsillapítókon élt, és egészen a közelmúltig fogalma sem volt róla, hogy a májproblémák és a hasi fájdalom tényleg összefügghet, csak nem úgy, ahogy azt addig hitték.

Gobeevának még 1996-ban volt császármetszése egy orosz kórházban, és mint kiderült, “benne felejtettek” egy több mint 15 centis sebészeti csipeszt.

23 évig kellett várnia, míg végre megröntgenezték az extrém hasi fájdalmai miatt. A röntgenorvos először azt hitte, hogy egy olló maradt Gobeeva zsebében, de hamarosan kiderült, hogy a fémeszköz a nő hasában van. Eldönthetetlen, melyikük volt meglepettebb, Gobeeva mindenesetre teljesen kiborult.

Az ollóra hasonlító sebészeti csipesz még mindig Gobeeva hasában van, de most már készülnek az operációra, amely során eltávolítják belőle az eszközt.

Az Oroszországhoz tartozó Észak-Oszétia egészségügyi minisztériuma megerősítette, hogy belső vizsgálatot indítottak a botrány miatt, Gobeeva pedig várhatóan anyagi kompenzációt fog kapni.

(Daily Mail)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások