Itt egy lista a 21. század 100 legjobb sorozatáról – rajta van a kedvence?

Itt egy lista a 21. század 100 legjobb sorozatáról – rajta van a kedvence?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Guardian összeállította századunk legjobb 100 sorozatának rangsorát. Bekerült a válogatásba az új Twin Peaks, a Trónok harca és a Mad Men is, de mi azért még így is fájóan hiányolunk néhány remek és meghatározó szériát.

Hiányzik a listáról például a mocsárvidéki krimi/thriller, a True Detective, a 80-as években játszódó, zseniális gyerekszereplőkkel 2016-ban berobbant Stranger Things, az idén bemutatott HBO-s minisorozat, a Csernobil, de az első évadokban kifejezetten erős Dexter is, a gyilkos hajlamú főszereplőjével.

Ugyanakkor felkerült a Guardian listájára Lost, a 24, a Sherlock, az Egy nagyon angolos botrány Hugh Granttel, a tinik lelkivilágával foglalkozó Euphoriát egy évtizeddel megelőző Skins és a Szex és New York is.

A tizedik helyik jutott Donald Glover főszereplésével a 2016-ban indult Atlanta című sorozat, és természetesen ott van a legjobbak között a Trónok harca (7. hely), a Mad Men (3. hely) és A Drót is (2. hely).

Az első helyen viszont nincs meglepetés, az ilyen listák kedvence került a Guardian dobogójának tetejére is: a Maffiózóké az érdem.

  1. Maffiózók
  2. A Drót
  3. Mad Men
  4. A kormányrúdnál
  5. Breaking Bad
  6. The Office
  7. Trónok harca
  8. Fleabag
  9. Peep Show

A hvg.hu 2016-ban szedte össze az évezred eddigi legjobb szériáit, listánkat ide kattintva találja.

Hozzászólások