Sört és hangrendszert rejtegettek a lovaskocsijukban az amisok – elszaladtak a rendőrök elől

Sört és hangrendszert rejtegettek a lovaskocsijukban az amisok – elszaladtak a rendőrök elől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Valószínűleg ritkán látnak az amerikai seriffek az elektromos árammal működő szerkezetektől magukat távol tartó, ultrakonzervatív életmódot folytató amisoknál sört és hangfalakat. Pedig az ohiói rendőrök éppen ennek voltak szemtanúi.

Két, a lovaskocsijukkal közlekedő fiatal amis férfit állítottak meg a hatóságiak Ohióban szeptember közepén. A közúti ellenőrzés során a rendőrök megkérdezték az amisokat, hogy fogyasztottak-e alkoholt, mire a két férfi kiugrott a kocsiból, és elszaladt a közeli erdőbe.

Ezt követően a seriffek átkutatták a hátrahagyott lovaskocsit, amelyben találtak egy láda sört és egy hangrendszert is. A nyilatkozó rendőrök hangsúlyozták, hogy az alkoholtilalom azokra is vonatkozik, akik lóval vontatott járművel közlekednek.

Az eset azért lehet különösen kínos az amisok között, mert a konzervatív keresztény közösség tagjai életmódját jelentősen meghatározza, hogy többnyire nem használják a modern eszközöket, így például elektromos árammal működő szerkezeteket vagy az autót sem.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: