Egy képviselő nem gondolta végig, mit mond, mikor betámadta Greta Thunberget

Egy képviselő nem gondolta végig, mit mond, mikor betámadta Greta Thunberget

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A tini aktivistának mindössze 56 másodpercbe telt megsemmisíteni a republikánus képviselő érvelését.

Egy republikánus képviselő megpróbálta betámadni Greta Thunberg érveit, de nem gondolta végig, mit mond. Ennek az lett a vége, hogy a tinédzser aktivista egy perc alatt legyőzte a vitában.

A louisianai Garret Graves azt kérdezte: "Tegyük fel, hogy az óceánon vitorlázol, és út közben szemetet szedsz ki a vízből, de minden egyes szemétdarabra, amit kiemelsz, jut öt másik, amit egy melletted úszó hajóról dobnak a vízbe. Hogy éreznéd magad?"

A képviselő mindezzel azt próbálta sugalmazni, hogy az Egyesült Államok felelőssége eltörpül más országok szennyezési rátájához képest. Csakhogy Greta Thunberg rámutatott, hogy mindannyian szennyezők, és a másik hibája egyébként sem mentesít a sajátunk alól. A tinédzser ezt válaszolta:

Ha ezt a logikát követjük, akkor én is elég sokat szemetelek az óceánba. És ebben a helyzetben leállnék a szemeteléssel, aztán megmondanám a másik hajónak, hogy ne dobjon több szemetet az óceánba.

Az Indy100 szerint az egyenes, racionális válasz csak megerősítette Greta Thunberg státuszát, hogy a környezetvédelem abszolút ikonjává váljon.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások