Ma este tényleg vége: utoljára tűnik fel Berényi Miki a Barátok köztben

Ma este tényleg vége: utoljára tűnik fel Berényi Miki a Barátok köztben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kegyetlen üzletembert alakító Szőke Zoltán 21 év után búcsút intett a sorozatnak. A főgonosz stílusosan távozik, rácsok mögött köszön el a nézőktől.

Annak ellenére, hogy Szőke döntése véglegesnek tűnik, a Blikk úgy tudja, karaktere élve marad. Messze a Mátyás király tértől, a rácsok mögött tengeti további az életét, ahol bizonyos – egyelőre még titokban tartott – ok miatt nem látogathatják a szerettei.

„Szőke Zoltán azt szerette volna, ha Berényi Miklós megjavul, és a jövőben jobban hasonlít hozzá a karakter, de erre a produkció nem volt nyitott. Ám meghagytak egy kis mozgásteret, Berényi Mikós ugyanis nem hal meg” – mesélte a sorozatban dolgozó egyik stábtag.

A sorozat sajtófőnök szerint huszonegy év nagy idő, megértik Szőke Zoltán döntését. „Azt azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Barátok közt eddig sem Berényi Miklósról szólt, hanem a Mátyás király tér lakóinak életéről. Azzal, hogy Miklós eltűnik, a sorozat nem ér véget. Régi és új szereplők is érkeznek, továbbra is rengeteg dráma és izgalom várható, szóval igaz a mondás, hogy nálunk tényleg bármi megtörténhet.”

Szőke Zoltán távozásával ötre csökkent azoknak a száma, akik az első pillanattól a sorozat szereplői. Varga Izabella, Várkonyi András, Tihanyi-Tóth Csaba, Rékasi Károly és Ábrahám Edit.