Leégett házának utolsó darabjaival ment tüntetni a klímaváltozásra fittyet hányó politikusok elé

Leégett házának utolsó darabjaival ment tüntetni a klímaváltozásra fittyet hányó politikusok elé

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„A klímakrízisetek lerombolta az otthonom” – ezt írta fel egy ausztrál nő a házának egy megmaradt darabjára, amikor a parlament elé ment demonstrálni.

Melinda Plesman összeszedte mindazt, ami megmaradt az Új-Dél-Wales területén tomboló bozóttűzben odaveszett otthonából, és a törmelékkel, roncsokkal Canberrába, az ausztrál parlament elé ment tüntetni.

Plesmannak és párjának novemberben, a hetek óta pusztító tűzben égett le a 35 éves családi háza. A nő az egyik törmelékre feliratot is írt, amelyet Scott Morrison miniszterelnöknek és kormányának címzett: "Morrison, a klímakrízisetek lerombolta az otthonom".

Plesman azt szeretné, ha a politikusok nem dugnák a fejüket a homokba, tudomást vennének arról, hogy a bozóttüzek a klímaváltozás miatt eszkalálódtak, és meg akarja mutatni a kormányfőnek, az elpusztult háza közvetlen következménye a klímaváltozásnak.

"Ez most történik, teljes közösségek veszítik el az otthonaikat, (...) és a miniszterelnök azt mondta, imádkozni fog értünk. Na, ez volt az utolsó csepp a pohárban" – fogalmazott.

Kritizálta, hogy a pártok nem folytatnak párbeszédet a természeti katasztrófa és a globális felmelegedés kapcsolatáról, hogy senki nem karolja fel az ügyet, hogy a miniszteelnök nem tesz semmit. A nő szerint az első lépések között kellene, hogy legyen a szénbányászat beszüntetése és a megújuló energiaforrások nagyobb arányú használata.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások