Kimenekítik az amerikaiakat a koronavírus miatt vesztegzár alatt álló hajóról

Kimenekítik az amerikaiakat a koronavírus miatt vesztegzár alatt álló hajóról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Száznál is többen fertőződtek meg a Diamond Princess fedélzetén, az amerikai kormány most a saját polgárait elhozza onnan.

Evakuálják az amerikai állampolgárokat és családtagjaikat a koronavírus miatt vesztegzár alatt álló Diamond Princess üdülőhajóról – jelentette be az Egyesült Államok Külügyminisztériuma a Dow Jones tudósítása szerint.

Az óceánjáró fedélzetén 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodott, összesen 56 országból. A hajó január 20-án hajózott ki Jokohamából, és február 3-án tért vissza oda. Kiderült azonban, hogy az utasok között volt egy kínai állampolgár, akit megfertőzött a koronavírus. Ő Hongkongban leszállt a hajóról. Azóta legalább 175-en kapták el a vírust.

A japán hatóságok nem engedik kikötni a hajót, és kéthetes karantént rendeltek el, ezt elvileg február 19-én kellene feloldaniuk.

A japánok azt már bejelentették, hogy tervezik az idős utasok evakuálását, mert a koronavírus rájuk jelenti a legnagyobb veszélyt. Nem kevesen lesznek: az utasok közel 80 százaléka 60 évnél idősebb, 215-en pedig már a nyolcvan éven is túlvannak.

Hozzászólások