szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olaszország lazított a szigorításokon, az emberek pedig ismét autóba ültek, és célba vették a junk food állomásokat.

Kezdenek kicsit fellélegezni az emberek Olaszországban, miután a járványhelyzet miatt bevezetet szigorításokon, kijárási tilalmon lazítottak az országban. A hét elején már erőteljesen megnövekedett az autósforgalom is, ennek következtében pedig Milánótól Bariig megrohamozták az olaszok az útmenti McDrive-okat.

Többen is videókat, fotókat töltöttek fel a netre annak bizonyításaként, hogy rászabadultak az autósok a McDonald's elviteles kiszolgáló egységeire; Rómánál egyesek azt hitték, hogy közlekedési baleset miatt alakult ki dugó az utakon, pedig valójában csak a gyorskaja késztette megállásra az embereket. A "McMania" – ahogy néhány helyi lapban már nevet is adtak a jelenségnek – valószínűleg azért szabadult így rá az országra, mert az olaszoknak két hónapon keresztül otthon kellett főzniük, házi koszton éltek. Bár egyes régiókban az éttermek - csak úgy, mint nálunk - elvitelre ugyan adhattak el ételt, Campaniában például ez a megoldás is tilos volt. A McDonald's pedig országszerte zárva tartott.

(The Local)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az idős kora miatt nem kell börtönbe mennie a hálapénzért zsaroló nőgyógyásznak

Az idős kora miatt nem kell börtönbe mennie a hálapénzért zsaroló nőgyógyásznak

Vírusölő maszkot gyárt egy francia vállalkozás

Vírusölő maszkot gyárt egy francia vállalkozás

Leghamarabb márciusban nyithatnak ki az iskolák Angliában

Leghamarabb márciusban nyithatnak ki az iskolák Angliában