A tanórák jó részét a járvány után is ki lehetne váltani távoktatással

A tanórák jó részét a járvány után is ki lehetne váltani távoktatással

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája végzett felmérést a távtanulás tapasztalatairól.

Több mint 17 600 hallgató töltötte ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának kérdőívét, melyben 72 kérdést tett fel a szervezet a távoktatás menetéről és hatásairól. A 22 egyetemet és 279 szakot lefedő kitöltöttség szerint, a hallgatók 40 százaléka összességében elégedett a távoktatással, de 65 százalékuk szívesebben vesz részt a hagyományos tanórákon. A felmérésből kiderült: a tanórák 42 százalékát a járványhelyzetet követően is ki lehetne váltani távoktatással.

A felmérés alapján minden harmadik hallgató vesztette el munkahelyét azok közül, akik részmunkaidőben dolgoztak. Igaz, a kutatást megelőzően is sejthető volt, hogy a munkavállaló hallgatók kifejezett veszélyben vannak a munkaerőpiacon, hiszen az ő munkavégzésüket a kollégiumok bezárása miatt való hazaköltözés is sok esetben ellehetetlenítette.

A HÖOK fontosnak tartja, hogy amennyiben a távoktatás velünk marad a veszélyhelyzetet követően is, úgy a változások a hallgatói visszajelzéseken alapuljanak. Ennek érdekében további kérdőíveket is fog készíteni, legközelebb a vizsgaidőszakban az elektronikus vizsgáztatás kérdéséről.Hozzászólások