szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járvány kicsit átrajzolta az útitervet.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Február 23-án a szamoai rögbicsapat elindult idegenbeli meccset játszani Perth-be. Ennek több mint száz napja, és a csapat tagjai még mindig nem tudták megölelni a családtagjaikat, mivel közben lecsapott a világra a koronavírus, nekik pedig karanténba kellett vonulniuk Új-Zélandon, ahol útban hazafelé szálltak át. Eközben Szamoa teljesen lezárta a határait, így aztán kész is volt a patthelyzet.

A kalandot csak fokozta, hogy Aucklandben húszan laktak egy szobában. És sokan horkoltak. Amikor megérkeztek Új-Zélandra még nyár volt. Amikor elindulhattak, már tél.

Több mint száz nap után most megérkeztek ugyan Szamoára, de mivel ismét karanténba kellett vonulniuk, még mindig nem találkozhatnak a családjukkal.

A megpróbáltatások ellenére egész jól viselték a helyzetet, esténként leginkább bingózással töltötték az időt. A monotonitás azért megviselte őket. „Úgy képzelem, ilyen lehet rabnak lenni” – mondta egyikük.

Szamoa egyike annak a kevés országnak a világon, ahol még nincs koronavírusos eset, így érthető, hogy komolyan veszik a külföldről érkezők kéthetes karanténját. A rögbicsapatnak már csak egy hetet kell várnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!