szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Káosz és tömegnyomor alakult ki, sok helyen a rendőrséget kellett bevetni.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A rendőrséget is ki kellett hívni a brit strandokra, ahol több ezren gyűltek össze a karantén utáni hőségben. A rendőröknek erőszakig fajuló vitákba kellett beavatkozniuk, és a tömeget is megpróbálták feloszlatni, de a képek alapján kevés sikerrel.

Bournemouth-ban egészen nagy zűrzavar alakult ki, a rendőröket részegek, verekedések és eltűnt gyerekek miatt hívták ki. Annak ellenére, hogy arra kérték az embereket, maradjanak távol a strandoktól, még délután öt órakor is özönlöttek a partra.

A dorseti rendőrség vezetője szerint a kormány hiába szólította fel az embereket, hogy legyenek észnél, mert még mindig egy járvány közepén vannak, ennek nem sok foganatja van. Egy másik rendőr pedig arról beszélt az Independent híre szerint, hogy a kollégáinak nem kellene a saját testi épségüket kockáztatniuk csak azért, mert a karantén után a britek inni akarnak és kiengedni a gőzt. Több helyen ugyanis a részeg strandolók ütlegelték a rendőröket. Ahogy fogalmazott: a lazítások nem adnak okot arra, hogy az emberek erőszakos túlzásokba essenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!