szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Az elhalt és súlyosan károsult magzatok kihordatása és megszülesztése kegyetlen testi és lelki kínzás. Semmi más célt nem szolgál. Lengyelországban a tilalom alól egyedül az jelent kivételt, ha a terhesség nemi erőszak következménye. Képzeljük el, mekkora esély van azt időben bebizonyítani egy nőgyűlölő országban" – a lengyelországi abortusztörvény szigorítása miatt tartottak demonstrációt Budapesten.

Szerda este békés demonstrációt tartottak a budapesti lengyel nagykövetség épülete előtt a Városligeti fasorban. Körülbelül öt-hatszáz tüntető gyűlt össze, hogy a lengyel nőkkel a szolidaritásukat fejezzék ki, miután Lengyelország gyakorlatilag betiltotta az abortuszt. Az országban ezek után akkor sem lehet elvetetni a magzatot, ha az súlyosan károsult.

Helyszíni videoriport a hvg.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért