Viselkedjenek úgy, mintha már fertőzöttek lennének – figyelmezteti a briteket a kormány

Viselkedjenek úgy, mintha már fertőzöttek lennének – figyelmezteti a briteket a kormány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új kormányzati kampánnyal próbálják meg feltartóztatni a koronavírusos esetek terjedését. Pénteken minden korábbinál többen, 1325-en haltak meg egy nap alatt Nagy-Britanniában.

Boris Johnson arra kéri a briteket, hogy maradjanak otthon és legyenek fegyelmezettek. Egy új kormányzati kampány pedig arra figyelmezteti őket, hogy viselkedjenek úgy, mintha már Covid-fertőzöttek lennének.

Pénteken 68 ezer új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, és 1325-en haltak meg Nagy-Britanniában – ez rekordnak számít.

A BBC kormányzati forrásai szerint a rendőrök a szabályok elmagyarázása helyett mostantól már a betartásukat fogják ellenőrizni.

A kormányzati kampánnyal a tévében, a rádióban, az újságokban és a közösségi oldalakon is találkozhatnak az emberek. Ebben arra figyelmeztetnek, hogy bár a vakcina reményt ad a jövőre nézve, most még mindenkinek otthon kell maradnia, hogy megóvja az egészségügyet és életeket mentsen. A brit kórházak a járvány kezdete óta most vannak a legnagyobb nyomás alatt. A legfrissebb adatok szerint Londonban százezer emberre már több mint ezer fertőzés jut. Létezik olyan becslés is, amely szerint minden harmincadik londoni koronavírusos.

Hozzászólások