Válságtanácskozást tartott a királyi család Harry herceg és Meghan Markle interjúja után

Válságtanácskozást tartott a királyi család Harry herceg és Meghan Markle interjúja után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre nagyobb a nyomás a Buckingham-palotán, hogy reagáljon valamit a rasszizmus vádjára.

Meghan Markle az Oprah Winfrey-nek adott interjúban több vádat is megfogalmazott a brit királyi családdal szemben. Ezek közül a legsúlyosabb és legbotrányosabb, a monarchia hírnevét komolyan megtépázó állítás az volt, hogy a királyi családból valaki – akiről a kamerák mögött elmondták, hogy nem Erzsébet királynő és nem Fülöp herceg volt – aggodalmát fejezte ki a születendő fiuk bőrszíne miatt.

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Mindenekelőtt érdemes tisztázni: ez nem egy interjú volt, hanem egy baráti, terápiás célú beszélgetés és sok millió dolláros projekt. (Már ha abból indulunk ki, hogy interjú az, amit a szexuális visszaélés vádját magáról lerázni próbáló András herceg adott a BBC-nek, és meg is bánta.)

A történetben volt némi ellentmondás, Markle állítása szerint ez a terhessége ideje alatt többször is elhangzott, Harry herceg viszont azt állította, hogy még a házasságkötésük előtt fogalmazódott meg a kérdés, és csak egyszer. A hercegi pár ráadásul nem árulta el, hogy kiről van szó, amivel az uralkodón és a férjén kívül lényegében mindenkit gyanúba kevert a királyi családban.

Ennek a gyanúnak a tisztázására most egyre nagyobbnak tűnik az igény. Harry ugyanis a rasszizmust nevezte meg a távozásuk egyik legfőbb okaként.

A Buckingham-palota eddig nem reagált az interjúra, a brit sajtó információi szerint válságtanácskozást tartottak. A BBC tudósítója szerint egyre kevésbé tartható, hogy hallgassanak Harryék vádjai után, ugyanakkor nem akarják elsietni sem a reakciót. A Daily Mail úgy tudja, a válságtanácskozáson részt vett a királynő, Károly herceg és Vilmos herceg is. A bulvárlap belső forrásokra hivatkozva azt írja, hogy „erős sokk és szomorúság” jellemezte a hangulatot, és az információi szerint a királynő – több időt kérve – az utolsó pillanatban nem írta alá a nyilatkozatot, amelyet kiadtak volna.

©

Boris Johnson miniszterelnök hétfőn egy sajtótájékoztatón a csodálatát és tiszteletét fejezte ki a királynő iránt, de a királyi család egyéb ügyeire, ahogy eddig sem, most sem akart reagálni. Joe Biden amerikai elnök szóvivője pedig annyit mondott az interjúról, hogy elismerést érdemel mindenki, aki bátran beszél a mentális egészség kérdéséről.

Mindeközben újabb fekete-fehér fotó jelent meg Harryékről abból az alkalomból, hogy az interjúban a nyilvánosság számára is kiderült, hogy a második gyerekük kislány lesz.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

Hozzászólások