szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 23-szoros válogatott labdarúgó korábban kiállt Gulácsi Péter mellett, majd több interjúban is elemezte a hazai problémákat.

A Facebookon közölte a 23-szoros válogatott labdarúgó Hrutka János, hogy elbocsátották a Spíler TV-től, ahol szakkommentátorként dolgozott az elmúlt években. Hrutka nem ír konkrét okokat a távozása okáról, a posztban inkább csak utal rá, hogy a családügyekről alkotott véleményével lehetett a gond: az egykori labdarúgó az elmúlt hetekben többször is támogatta Gulácsi Pétert a szivárványcsaládok melletti kiállásban, de interjúban is beszélt a sportban tapasztalható homofóbiáról.

Ez az imidzs a lehető legtávolabb áll a TV2 csoporthoz és Mészáros Lőrinc bizalmasához tartozó Spíler TV-től, bár azt egyelőre se a csatorna, se Hrutka nem erősítette meg, valóban a közéleti megnyilvánulás miatt történt-e a kirúgás.

A helyzet különösen azért meglepő, mert Hrutka volt a sportcsatorna egyik arca, akivel több reklámban is próbálták magukat eladni.

Az okokkal kapcsolatban megkerestük Hrutkát is, aki elmondta, valóban elválnak útjaik a csatornával, de nem kíván hozzátenni ahhoz semmit, amit Facebookra írt ki.

Érdekes, hogy nem ez az első alkalom, amikor egyik napról a másikra kerül lapátra sportkommentátor egy a kormány véleményével ellenkező vélemény után: 2018-ban Kele Jánost küldték el, miután Facebookon kritizálta Mészáros Lőrinc akkor induló sportruházati márkáját, a 2Rule-t.

„It’s time to say goodbye.” 16:30 - Meglepődve olvasta az ember az előre borítékolhatót, másodpercek alatt árasztotta...

Közzétette: Hrutka János Official – 2021. március 19., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!