szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A középiskolák csak május 10-én nyitnak, de az általános iskolák ás óvodák már hétfőn, április 19-én.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

„Mi, a Kőbányai Szent László Gimnázium alulírott tanárai, dolgozói egyetértünk azokkal a bölcsődei, óvodai és általános iskolai dolgozókkal, akik aggályukat fejezik ki a nevelési és oktatási intézmények április 19-ei nyitásával kapcsolatban. Osztjuk az egészségügyi szakemberek és érdekvédelmi szervezetek azon véleményét, hogy ezeket az intézményeket csak akkor szabadna kinyitni, amikor ezt a járványügyi adatok – napi fertőzések, halálozások száma – igazolják. Véleményünk szerint jelen helyzetben ezen intézmények nyitása nemcsak az ott dolgozók és a gyerekek egészségi állapotát veszélyezteti, hanem minden Magyarországon élő embertársunkét is” – írja nyílt levelében a gimnázium 74 tanára és dolgozója.

A levélhez várják más kollégák csatlakozását is.

Nekik egyelőre nem kezdődik a jelenléti oktatás, mert a középiskolákban csak május 10-re van kitűzve ez az időpont, ám az általános iskolák, óvodák már április 19-én meg kell, hogy nyissanak. Ez ellen számos szervezet, az orvosi kamara, járványügyi szakemberek tiltakoznak, ám a kormány a jó általános beoltottsági adatokra, a pedagógusok beoltottságára hivatkozva, valamint arra, hogy ezt a családok kérték nem halasztja az iskolanyitást. (Egy friss kutatás szerint egyébként a családok többsége nem tartja biztonságosnak a nyitást, a tanárok 87 százaléka pedig nem szeretne visszamenni hétfőtől az iskolákba.)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!