MTI Kult

Kínai iparművészeti központot terveznek Budapestre

A sanghaji iparművészeti szövetség Budapesten szeretné megnyitni központi európai manufaktúráját – mondta a szervezet vezetőjével Kínában folytatott tárgyalását követően Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára szombaton.

MTI Kult

Elhunyt Ember Judit dokumentumfilm-rendező

Életének 72. évében szombatra virradóra elhunyt Ember Judit Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező, kiváló művész – tudatta a filmrendező családja.

hvg.hu Gasztro

Disznótoros hétvégék

Még a végére sem jártunk a Márton napi libáknak, s már nyomakodnak az asztalra a disznótoros finomságok. E hét végétől különböző programok keretében az ország számos vidékén kóstolhatjuk a helyi specialitásokat.

hvg.hu Gasztro

Új bor, új generáció

Az ínyencek szerint csak lassan, ráérősen szabad ízlelgetni a kellőképpen kiérlelt sajtokat, leginkább egy pohár nemes bor társaságában. Erre kiváló alkalom az immár negyedszerre megrendezendő Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál, ahol két napon át, november 24-25-én egy helyen, a Vörösmarty téri Gerbeaud házban találkozhatnak az érdeklődők a legjobb hazai bor- és sajttermelőkkel.

Kult

Konfliktusgóc a Leonardo-ünnep hátterében

Háromból három emblematikus szakember hagyta el egyetlen év alatt a debreceni Kortárs és Modern Művészeti Központot, a MODEM-et. A szakmailag kritizált „Az igazi da Vinci” nézőcsúcsokat döntött, de a már tavasszal távozott Bencsik Barna után érkezett művészeti vezető, Pinczehelyi Sándor is elhagyta Debrecent. Közben „csendben” Nagy T. Katalin, a MODEM-ben letétbe helyezett gyűjtemény kurátora, alig, hogy jött, szintén ment. Vajon miért távoztak gyors egymásutánban a vezetők?

hvg.hu Kult

Kína: gyors fejlődés, lassított internet

Sanghaj kissé gőgös és hűvös. Pénz, üzlet, szórakozás, gyarapodás. Itt is ez a jelszó, akár Hongkongban. De talán kevésbé éles a verseny. Itt még nincsenek leosztva a kártyák, megtörténhet, hogy egy induló vállalkozáshoz bekopognak (szó szerint) az utcáról: Jó napot, volna itt egy százmilliós megrendelés... Kínai utazás; harmadik rész: a hvg.hu blogján!

Vétek György Gasztro

Tízmillió világbajnok

A reformáció korában a morvaországi Vyškov városa szembe fordult a katolikus egyházzal, és a husziták oldalára állt. Nem nézte ezt tétlenül az olomouci püspök: karóba húzatott és máglyára küldött több köztiszteletben álló vyškovi polgárt, hogy jobb belátásra bírja a városlakókat. Ők azonban csak akkor voltak hajlandóak visszatérni a római anyaszentegyház kebelébe, amikor a püspök megvonta sörfőzési jogukat. Ezt már ők is túl durvának találták.

hvg.hu Kult

Csoportterápia groteszk élethelyzetekkel

Ezen a hétvégén sem fog unatkozni, aki egy kis kulturális csemegére vágyik: az Örökmozgóban a legnépszerűbb cseh filmek közül szemezgethetünk, a PeCsában fellép a Helloween, a capoeira-rajongóknak pedig brazil harcművészeti és kulturális fesztivál.

MTI Kult

Dokumentumfilm készült a Fehér Gárdáról

A Hódmezővásárhely és Orosháza közötti pusztákon, a helyi fiatalokból 1949 nyarán létrejött ellenállási mozgalom, a Fehér Gárda történetéről készült dokumentumfilmet mutatnak be csütörtökön Hódmezővásárhelyen, az Emlékpont múzeumban.

MTI Kult

Gát György december 20-ra ígéri A kis Vukot

December 20-ra készül el A kis Vuk; a 3D-s animációs filmet várhatóan karácsony és szilveszter között mutatják be a magyar mozikban - közölte Gát György, az alkotás producere.

Gasztro

Klikkelj, spórolj, egyél jót!

A közel egy éve indult, világújdonságnak számító fapadosetterem.hu online foglalási rendszer, amelyet a diszkont légicégek mükődésének mintájára dolgoztak ki, a mindennapos étterembe járás népszerűsítését tűzte ki célul.


A címlapról ajánljuk