MTI Kult

Elhunyt Sipos András

Életének 53. évében elhunyt Sipos András, a Djabe zenekar alapító tagja, ütőhangszerese, énekese.

Kult

Maszturbáció: vértolulásos tévhitek

Gyomorpanaszok, étvágytalanság, farkasétvágy, rekedtség, totális impotencia, szakadatlan merevedés, dühöngőrohamok, kóros bambaság, elhülyülés, epilepszia, bénulás – néhány tünet, amelyek az egykori közhiedelem szerint az „önfertőzőt” fenyegették. A serdülő gyerekek ijesztgetésébe még az is belefért, hogy a szemölcsökért és a pattanásokért is a maszturbációt tették felelőssé. Mindent elkövettek az onánia tiltásáért, kevés sikerrel.

MTI Kult

Szakembereknek nem tetszik az MR új logója

Volt-e vizuális kommunikációs szakember a Magyar Rádió (MR) új csatornalogóinak kiválasztói között? Kikérték-e hazai tervezőgrafikai, tipográfiai szakértők véleményét a döntés előtt vagy után? - egyebek mellett erről érdeklődött Such György rádióelnöktől a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) az MTI-hez hétfőn eljuttatott levelében.

MTI Kult

Lesz leépítés az Operában, de nem tudni a mértékét

A Magyar Állami Operaház vezetőit már a következő szezonok programja és stratégiája is izgatja, mivel az évi 5,3 milliárd forintnyi állami támogatás öt évre garantált - mondta el Vass Lajos főigazgató a hétfői évadnyitó társulati ülésen.

travelline.hu Plázs

Budapest a madridi metrón

A madridi metró utasai - naponta 900 ezer ember - két és fél hónapon keresztül...

travelline.hu Plázs

Szaunázni jó!

A leggyakoribb típusa az úgy nevezett finn szauna, más néven szárazgőz.

MTI Kult

Elhunyt Zámbó István karnagy

Hetvenöt éves korában vasárnap elhunyt Zámbó István karnagy, Liszt-díjas, érdemes művész - tudatta családja az MTI-vel.

Gőgh Csilla Gasztro

Hetvenezres palack

Közel 3 millió forint bevétellel zárult a 16. Budapesti Borfesztivál Jótékonysági Borárverése. A Hadtörténeti Múzeum Márvány termében gálavacsorával egybekötött licitáláson 31 felajánló 42 tétele került kikiáltásra.

travelline.hu Plázs

Fáraók a PECSÁ-ban

Neves hazai és külföldi egyiptológusok és antropológusok előadásai...

MTI Kult

Megnyílt a nemzetközi grafikai biennále Győrött

Két hónapon keresztül Győr a grafika fővárosa - mondta a IX. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennále megnyitóján Somorjai Kiss Tibor grafikusművész, a képzőművészeti egyetem tanszékvezetője szombaton.

hvg.hu Kult

Nincs spermiumverseny, van polarizált üveg - Videókkal

Agyhullámmal formáltak szobrokat, lélegzetükkel írattak kalligráfiát a hvg.hu munkatársai a digitális kortárs művészet legnagyobb seregszemléjén, a linzi Ars Electronica fesztiválon. Adott azonban a kérdés, mi marad az asztalon a hasonló technikai bravúrok nélkül? Mi adja meg a művészet számára a fő csapásirányt: test, társadalom vagy technológia? 

travelline.hu Plázs

Őszben a nyár

Tippek és titkokTunéziaAzok akik végigdolgozták a nyarat, most kezdenek el gondolkodni...

hvg.hu Kult

MTA-tiltakozás Takács Imre menesztése ellen

Az Iparművészeti Múzeumban gyökeres változást csak Takács Imre tudott elérni, tevékenysége sikertörténet - írja állásfoglalásában a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Bizottsága, s egyben tiltakozásának ad hangot, amiért az igazgatót a minisztérium méltatlan körülmények között felmentette.

MTI Kult

Animációs sorozatot készít az Oscarra jelölt M. Tóth Géza

Várhatóan az év végén tűzi műsorra a Magyar Televízió (MTV) a Modern képmesék című, M. Tóth Géza rendező irányításával készülő animációs filmsorozatot - tájékoztatta a közszolgálati csatorna sajtóosztálya szerdán az MTI-t.

hvg.hu Kult

Őszi szezon: húzzunk bele!

Színes, szagos, szélesvásznú: Zuhanórepülés; igazi magyar akciófilm! DunaFelfedés: takard ki esernyőddel a Lánchidat! Mire tennél meg 30 ezer euróért? És ha nagyon kéne? Kiállítások a Csodák Palotájában és a PeCsában, ez utóbbi Egyiptomba repít! Kortárs művészet a Pontonban és a Stúdió Galériában! Az utolsó évad: nyit az Almássy tér! Nyitott próbák a Bárkában! Pazar programok szerdától szerdáig!


A címlapról ajánljuk