El tudja képzelni, hogy mit kérnének az adószakértők egy kívánságműsorban? Mutatjuk
Vállalkozás

El tudja képzelni, hogy mit kérnének az adószakértők egy kívánságműsorban? Mutatjuk

Adótanácsadó cégek szakemberei, adózással napi szinten foglalkozó szakértők, nemzetközi szervezeteket és kkv-ket képviselők vettek részt a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, Izer Norbert meghívására azon a tanácskozáson, amely a tárca szándékai szerint első állomása lehet a minisztérium és az érintettek közötti, adóügyekről szóló folyamatos párbeszédnek.

hvg.hu Én és a Cégem

Speciális bankszámlacsomagok cégeknek

Sok bank speciális igényekre kialakított bankszámlavezetést is kínál ügyfelei számára. Főként induló cégeknek, könyvelőknek, ügyvédeknek kínálnak számlacsomagokat. Háromrészes sorozatunkban először az induló vállalkozásoknak szóló bankszámlacsomagokat mutatjuk be.

hvg.hu Én és a Cégem

Még több magyar dolgozik Németországban

Becslések szerint 13-15 ezer kiküldött munkavállaló dolgozott vállalkozási szerződés alapján tavaly Németországban, közülük 4000 volt építőmunkás. Igazoltan 57 ezer magyar dolgozik az országban a német adatok szerint.

hvg.hu Én és a Cégem

Lazán öltözködnek a magyarok a céges munkahelyen

A magyar munkavállalók 51 százalékánál vannak kötelezően betartandó munkahelyi öltözködési szabályok, ennek ellenére csak 9 százalékuk kap ruhapénzt munkáltatójától – derül ki a több mint 2400 internetező bevonásával készült kutatásból.

hvg.hu Vállalkozás

Nem utal vissza a NAV? Gyerünk a bíróságra!

Csak idő kérdése, hogy az Európai Bíróság elé citálják a NAV-ot a visszaigényelt áfaösszegek jogtalan visszatartása miatt – állítja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda legfrissebb jelentése. A vezető adójogi és adóperes iroda szakértői szerint a késedelmes kiutalások aránytalanul nagy terhet jelentenek a hazai vállalkozásoknak, és ezzel az adóhatóság az uniós előírásokat is megsérti. Érdemes bíróság elé citálni az adóhivatalt.

hvg.hu Én és a Cégem

35 év alatt vagy, vállalkoznál, de nincs 3 milliód?

Hárommillió forintot kaphatnak azok az induló vállalkozások, amelyek leendő tulajdonosa 35 év alatti. Április 30-ig lehet regisztrálni a programra, utána több lépcsőben választják ki azokat a jelölteket, akik a képzés után pályázhatnak a 3 millióra.

hvg.hu Én és a Cégem

6 dolog, amitől a céged biztosan megbukik

Magyarországon az induló cégek 60 százaléka három éven belül megszűnik. Bár a kudarc okai sokfélék, a bukás megelőzhető. Az alábbi lista abban segíthet, hogy elkerüld a legtipikusabb hibákat, amit egy cég vezetése során elkövethetsz.

1
118 119 120 121 122
130

A címlapról ajánljuk