Kicsit javult a hazai vállalati hitelezés

Kicsit javult a hazai vállalati hitelezés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A megkérdezett magyar vállalatvezetők 56 százaléka véli úgy, hogy javulnak a hitelhez jutás feltételei. A környező országokban átlagosan 42 százalék nyilatkozott hasonlóan, világszinten pedig a vezetők 48 százaléka ilyen bizakodó.

A magyar vállalatvezetők többsége úgy látja, hogy javulnak a hitelhez jutás feltételei, a hazai döntéshozók a regionális és a nemzetközi átlagnál is bizakodóbban látják a jelenlegi finanszírozási helyzetet - derül ki az EY Tőkebizalmi Barométeréből.

A globális tanácsadó cég kutatásában 1600 vállalati döntéshozót kérdeztek meg a világ 72 országából, köztük Magyarországról, akik összességében húsz iparágat képviselnek.

A hazai cégek 69 százaléka hitelből finanszírozná befektetéseit a következő 12 hónapban, 25 százalékuk saját tőkét, 6 százalékuk a felhalmozott készpénzt fordítaná erre. A magyar cégvezetők tervei megfelelnek a regionális és a globális tendenciáknak is.

A hazai cégek 69 százaléka hitelből finanszírozná befektetéseit a következő 12 hónapban, 25 százalékuk saját tőkét, 6 százalékuk a felhalmozott készpénzt fordítaná erre. A magyar cégvezetők tervei megfelelnek a regionális és a globális tendenciáknak is - írta az MTI.