szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lesz ipari rezsicsökkentés, ha a fene fenét eszik, akkor is.

Megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését a kormány, ehhez kapcsolódva pedig nonprofit közműszolgáltatót hoz létre - jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Villamos Műveknél. Németh Lászlóné azt mondta: az ehhez szükséges törvényt várhatóan az év végéig elfogadja az Országgyűlés.

A témáról bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter
©

A kormány szerint a rezsicsökkentés vonzza a befektetőket

A nemzeti fejlesztési miniszter a tavaly extraprofitot bezsebelt Magyar Villamos Művekben jelentette be, hogy a lakosság után a vállalkozások terhein is enyhíteni fognak. Az ipari rezsicsökkentéssel pedig üzennek a befektetőknek is. Mégpedig azt, hogy "az olcsó energiával vonzóvá tudjuk tenni az országot számukra" – nyilatkozta Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter.

A szakminiszter elmondta: már megkezdték az ipari rezsicsökkentés feltételeinek a megteremtését. Ennek érdekében egy nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány, és az ehhez szükséges közműszolgáltatási törvényt várhatóan még az idén elfogadja az Országgyűlés. Németh Lászlóné szerint az ipari rezsicsökkentéshez nélkülözhetetlen a paksi erőművi blokkok üzemidejének meghosszabbítása és később az atomerőmű bővítése is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!