Jön a rezsicsökkentés a vállalatoknak is

Jön a rezsicsökkentés a vállalatoknak is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lesz ipari rezsicsökkentés, ha a fene fenét eszik, akkor is.

Megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését a kormány, ehhez kapcsolódva pedig nonprofit közműszolgáltatót hoz létre - jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Villamos Műveknél. Németh Lászlóné azt mondta: az ehhez szükséges törvényt várhatóan az év végéig elfogadja az Országgyűlés.

A témáról bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter
©

A kormány szerint a rezsicsökkentés vonzza a befektetőket

A nemzeti fejlesztési miniszter a tavaly extraprofitot bezsebelt Magyar Villamos Művekben jelentette be, hogy a lakosság után a vállalkozások terhein is enyhíteni fognak. Az ipari rezsicsökkentéssel pedig üzennek a befektetőknek is. Mégpedig azt, hogy "az olcsó energiával vonzóvá tudjuk tenni az országot számukra" – nyilatkozta Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter.

A szakminiszter elmondta: már megkezdték az ipari rezsicsökkentés feltételeinek a megteremtését. Ennek érdekében egy nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány, és az ehhez szükséges közműszolgáltatási törvényt várhatóan még az idén elfogadja az Országgyűlés. Németh Lászlóné szerint az ipari rezsicsökkentéshez nélkülözhetetlen a paksi erőművi blokkok üzemidejének meghosszabbítása és később az atomerőmű bővítése is.

Hozzászólások