szerző:
Ember Zoltán
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ország legismertebb használtruha kereskedése négyfős családi cégből nőtte ki magát.

Bár családi kisvállalkozásként kezdték, a tiszakanyári bejegyzésű Háda Kft. használtruha üzletei mára országszerte több mint 700 embernek adnak munkát. A tulajdonos Háda György ebben az interjúban mondta el, hogy miként kezdte az ipart a rendszerváltás után nem sokkal.

Az első kamionnyi használtruhát egy magyar-történelem szakos gimnáziumi tanártól vette meg bizományba, aki a Dunántúlon üzletelt a ruhákkal, ő lett az első partnerük is. Eleinte holland ruhákkal kezdték, egy véletlennel köszönhetően tértek át később az angol ruhákra. 2005-ben nyitották első boltjukat Budapesten. A 8 milliárd forintos árbevételük fele ma már a fővárosból jön.

Angliában a ruhákat karitatív szervezetektől vásárolják nagy tételben. Érdekesség, hogy a brit partnerekkel elegendő a szóban kötött megállapodás. Háda György azt mondta, hogy "Bár az angolok nehéz emberek, nem írunk több oldalas szerződéseket, mert nincs rá szükség. A partnercéggel minden év elején megegyezünk az árban és a mennyiségben. Általában megbeszéljük, és működik a szóbeli megállapodás. Ő szállít, mi fizetünk. Ennyire egyszerű. A nyugati kultúrában még mindig van becsülete az adott szónak" - mondta.

A tulajdonos elmondta, hogy mikor, hogyan, milyen boltokat nyitottak az országban, attól függően, hogy mire volt kereslet. A Háda ma a B-kategóriás bevásárlóközpontokban van jelen nagyobb üzletekkel Budapesten, mint például a Köki és a Lurdy Ház. A vidéki városokban, egy két kisebb város kivételével, majdnem mindenhol üzletet nyitottak a plázákban.

Ha szeretne más érdekes vállalkozásról is olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!