Tiszakanyárról indult egy bölcsész partnerével, ma már 8 milliárdos bevétele van

Tiszakanyárról indult egy bölcsész partnerével, ma már 8 milliárdos bevétele van

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Ember Zoltán
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ország legismertebb használtruha kereskedése négyfős családi cégből nőtte ki magát.

Bár családi kisvállalkozásként kezdték, a tiszakanyári bejegyzésű Háda Kft. használtruha üzletei mára országszerte több mint 700 embernek adnak munkát. A tulajdonos Háda György ebben az interjúban mondta el, hogy miként kezdte az ipart a rendszerváltás után nem sokkal.

Az első kamionnyi használtruhát egy magyar-történelem szakos gimnáziumi tanártól vette meg bizományba, aki a Dunántúlon üzletelt a ruhákkal, ő lett az első partnerük is. Eleinte holland ruhákkal kezdték, egy véletlennel köszönhetően tértek át később az angol ruhákra. 2005-ben nyitották első boltjukat Budapesten. A 8 milliárd forintos árbevételük fele ma már a fővárosból jön.

Angliában a ruhákat karitatív szervezetektől vásárolják nagy tételben. Érdekesség, hogy a brit partnerekkel elegendő a szóban kötött megállapodás. Háda György azt mondta, hogy "Bár az angolok nehéz emberek, nem írunk több oldalas szerződéseket, mert nincs rá szükség. A partnercéggel minden év elején megegyezünk az árban és a mennyiségben. Általában megbeszéljük, és működik a szóbeli megállapodás. Ő szállít, mi fizetünk. Ennyire egyszerű. A nyugati kultúrában még mindig van becsülete az adott szónak" - mondta.

A tulajdonos elmondta, hogy mikor, hogyan, milyen boltokat nyitottak az országban, attól függően, hogy mire volt kereslet. A Háda ma a B-kategóriás bevásárlóközpontokban van jelen nagyobb üzletekkel Budapesten, mint például a Köki és a Lurdy Ház. A vidéki városokban, egy két kisebb város kivételével, majdnem mindenhol üzletet nyitottak a plázákban.

Ha szeretne más érdekes vállalkozásról is olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!