Vigyázat! Újra támad a telefonkönyves csaló cég

Vigyázat! Újra támad a telefonkönyves csaló cég

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Herczeg Attila Levente cége gyanútlan vállalkozókat és magánszemélyeket akar átverni.

Figyelmetlen cégeknek és magánszemélyeknek ismét lehetőségünk van 37 400 forint befizetésével ennek a négyszeresét kidobni az ablakon, visszatért ugyanis a Telefonkönyv Magyarország Kft. - írta az Index fogyasztóvédelmi blogja, a Homár

A hírhedt cégnek az a módszere, hogy telekomos számlákra hajazó dizájnnal úgy tesz, mintha egy már megrendelt szolgáltatást, a következő évi telefonkönyvben való megjelenést számlázná ki, miközben az ügyfél épp a befizetéssel kötelezi el magát az egyéves előfizetés mellett.

Herczeg régi motoros a megtévesztésben. Egyik korábbi cégét a Teleinfó Média Kft.-t, amely szintén végelszámolás alatt áll, és amely hasonló módszert alkalmazott, mint a mostani, a GVH Versenytanácsa tavaly másfél millió forintra bírságolta a megtévesztő reklám tilalmának megsértése miatt. A mostani "vállalkozását", a Telefonkönyv Magyarország Kft.-t 500 ezer forintos törzstőkével alapította 2011 novemberében, jelenleg is ő az egyedüli tulajdonos.

A NAV idén végrehajtást kezdeményezett ellenük, de ezt megszüntették idén augusztus elején. A cég egy második kerületi székhelyszolgáltatóra van bejegyezve, ahol még 111 cég tartózkodik. A Telefonkönyv Kft. 2013-ban 45 milliós árbevétel mellett 800 ezer forint adózott eredményt ért el. Herczeg még négy másik cégben is tulajdonos volt, ezek részben végelszámolás alatt állnak - derül ki az Opten céginformációs rendszeréből.