Két magyar cég is hozzáférhet az uniós mézesbödönhöz

Két magyar cég is hozzáférhet az uniós mézesbödönhöz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két magyar cég is nyert az uniós Horizont 2020 keretprogram pályázatának második fázisában, ami eddig példa nélküli siker. Ezzel a cégek összesen 2,5 millió euró értékben valósíthatnak meg innovatív tevékenységeket.

Magyar cégek az úgynevezett KKV Eszköz pályázatának második fázisában most először nyertek, így úttörőnek számítanak a közvetlen brüsszeli beadású pályázati rendszerben. A két magyar díjazott az ipari képfeldolgozó rendszereket fejlesztő Falcon-Vision Zrt.-t és az egészségesebb növényeket célzó projekttel pályázó QuantisLabs Kft. A második fázis eredményei rendkívül erős nemzetközi mezőnyben alakulnak ki: 785 kkv adott be pályázatot és közülük összesen csak 78 nyertest hirdettek. A "lécet" egyébként a 785 kkv közül csak 132-en ütötték meg, ezekből kerültek ki a győztesek, akik legfeljebb 2,5 millió eurót kapnak a demonstrációs projektjük elkészítésére, és mellé még egy 12 napos üzletfejlesztési tanácsadási csomagot is – adta hírül a Portfolio. A régiós országok közül egyébként a lengyelek is két cég sikerének örülhettek, a szlovének és az észtek 3-3 kkv-val diadalmaskodtak.

Az első fázisra korábban 1944 darab projektjavaslat érkezett, ebből 237-et tartott részletes értékelésre érdemesnek a Bizottság és összesen 199 kkv nyert egyenként 50 ezer eurót a megvalósítási tanulmánya részletes kidolgozására. Ekkor szintén két magyar nyertes volt, amíg a cseheknél egy, a lengyeleknél pedig egy sem. Korábban 3 másik magyar kkv is nyert 50-50 ezer eurót a megvalósítási tanulmányára, most pedig 2 cég az első, 2 pedig a második fázisban örülhetett, így összességében már 7 magyar kkv nyert a Horizont 2020 keretprogram KKV Eszközében.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!