szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Rubik kocka és a golyóstoll után is van még kakaó az országban, amit az idei Innovációs TechShow programja is bizonyít, ahol nemcsak rajban repülő drónokkal, de olyan magyar innovációkkal is találkozhat, mint a víztakarékos zuhanyfej, vagy a tehenek halandóságát csökkentő fejlesztés.

Az olyan korai aranyásóként is jellemzett pionírokat, mint a Prezi vagy a Ustream alapítóit, olyan innovatív vállalkozások sora követi, ami bizonyítja, hogy maradt még kakaó Magyarországban a Rubik kocka után is. Ezt jól szemlélteti az idei Innovációs TechShow programja is, ahol bemutatkozik a 5Litres csapatának fejlesztése, a víztakarékos zuhanyfej, amely a mindennapi életbe hoz megoldást a XXI. Század egyik legnagyobb környezeti kihívásra, a vízpazarlásra: az eszköz segítségével kényelmesen le lehet lezuhanyozni az átlagosan használt vízmennyiség egytizedéből.

Az Atmosplay – bár kevésbé magasztos, de – szintén egy hétköznapi problémára ad megoldást: az alkalmazás segítségével letöltés nélkül lehet játékokat tesztelni telefonon/tableten, ezzel komoly pénzt és időt spórolva. A Codie csapata az IT oktatás területén alkot nagyot – a sikeres közösségi finanszírozási kampányt a napokban záró, több mint 80 ezer dollárt összegyűjtött startup játékosan teszi szerethetővé a programozást gyerekek számára. Az ETALON fejlesztése a minket körülvevő tárgyi környezet szinte bármilyen érdekes paraméterének mérését teszi lehetővé.

A moow innovációja a tehénpopuláció megvédését tűzte zászlajára: szondájuk a négylábúak gyomrának pH-ját és hőmérsékletét méri, ezzel csökkentve a bocihalandóságot. A Route4u csapata szintén nemes célért küzd, térképükön a mozgásukban korlátozott emberek mérhetik fel, merre érdemes és merre nem érdemes kerekesszékkel elindulni. De a május 26-án az Akváriumban megrendezett kiállításon megtekinthető lesz a shoVEoom virtuális luxusautószalonja is, az iWIW fejlesztői által alapított, a Prezi riválisának szánt Vetitek.hu, vagy a repülőtéren hagyott magán- és céges autókat bérbe adó, teljes körű szolgáltatást nyújtó BeeRides.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!