szerző:
hvg.hu

Egyre többen vannak, akik élelmiszert is mindinkább az interneten vásárolnak, a pizza- és az egyéb készételek webes beszerzése a sláger.

Folyamatosan növekszik az interneten élelmelmiszert vásárlók aránya, a legtöbben készételt vesznek, elsősorban pizzát és ebédet rendelnek házhoz – derül ki az Élelmiszervizsgálati Közleményekben megjelent legfrissebb NÉBIH-es kutatásból. A reprezentatív felmérés szerint a felnőttek több mint a fele már rendelt a neten élelmiszert, de a rendszeresen vásárlók kevésbé megfontoltak.

Az interneten élelmiszert vásárolók száma folyamatosan nő, a felnőtt lakosság több mint 50 százaléka szerzett már be élelmiszert webshopon keresztül – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felméréséből. A rendszeresen vásárlók aránya növekedett a leginkább, de még igen magas azoknak a száma is, akik egyáltalán nem rendeltek élelmiszert a neten.

©

A kutatás szerint legtöbben készételt (pizzát, ebédet) vásárolnak az interneten, ez a kategória utcahosszal vezet a többi élelmiszer előtt – írja a felmérés alapján a Mindenár.hu. A második helyen az alapvető friss éleliszerek, a harmadikon pedig a kistermelői élelmiszerek állnak. Majd a tartós élelmiszerek, az édességek, az itthon nem kapható termékek, az alkoholok, végül az egészségvédő készítmények következnek.

A kutatásból kiderült, hogy a fiatalabbak nyitottabbak az online élelmiszer-vásárlásra: a netes élelmiszer-forgalom 60 százalékát a 40 év alattiak bonyolítják, ezzel szemben a 60 év felettiek a netes forgalom kevesebb, mint 10 százalékát adják. A kutatók az egyértelmű trendek alapján azt írják, a jövőben számolni kell az online élelmiszer-vásárlás piaci részesedésének növekedésével, főként annak kényelmi jellege miatt. Előrejelzések szerint főként a különleges élelmiszerek – helyi, kézműves, funkcionális élelmiszerek – szegmensét erősítheti.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Felrobbant egy megcsapolt üzemanyag-vezeték Mexikóban - sok a halott

Felrobbant egy megcsapolt üzemanyag-vezeték Mexikóban - sok a halott

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga