szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Persze nem az üveget lehet megenni és nem is snacknek szánták az esti filmhez, hanem az Egyesült Államokban kedvelt hatdarabos kiszerelést, úgynevezett sixpack-et összetartó műanyagot cserélték az óceán élőlényei számára elfogyasztható anyagra.

A halak kedvence
©

Az Egyesült Államokban a sörfogyasztás durván felét a dobozos sör adja, amelyet hagyományosan hatdarabos csomagolásban, úgynevezett "sixpack-ben" dobnak piacra. A problémát a dobozokat összefogó rugalmas plasztik csomagolás jelenti, amely rengeteg kárt okoz az óceán élővilága számára, ugyanis a lukakba beszorulnak az állatok és gyakran el is pusztulnak. A műanyag darabokra vágása sem megoldás, mert a halak, madarak gyakran így is elfogyasztják, majd bele is pusztulnak. Nyilván a legjobb megoldás az lenne, ha ez egyáltalán nem kerülne be az ökológiai körforgásba, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ezt eddig nem sikerült megoldani. 

Ezért a Saltwater Brewery sörfőzde összeállt egy reklámügynökséggel, hogy megalkossák az első, ehető sörcsomagolást, ami a sörfőzés melléktermékéből – főleg árpából - készül, 100 százalékig lebomló, és ami a legfontosabb, nem megöli, hanem táplálja az élővilágot. A Saltwater Brewery egy kis floridai sörfőzde, amely természetbarát attitűdjével elnyerte a környék szörföseinek, halászainak és az óceánért aggódók támogatását. Csak természetes alapanyagokból dolgoznak és 12 különböző sörük nevét is az óceán ihlette - írja a Konbini.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!