szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiválasztották a Budapest 2024 Digitális Ötletpályázatának legjobb csapatait. A kezdeményezés célja, hogy Budapestet hozzásegítse a 2024-es Olimpia és Paralimpia megrendezéséhez.

A kiválasztott ötletek között van a RawView, mely segítségével a stadionok bármely pontjáról élvezhetjük a közvetítéseket, az Olympic Backstage Media szórakoztató-ismeretterjesztő rendszer, mely az olimpia kulisszái mögé is betekintést enged. Az AR City csapata pedig a mesterséges intelligenciát hívja segítségül Budapest új arcának bemutatására, a szurkolók bevonására és a turisták tájékoztatására.

A kiválasztott digitális ötletek forradalmasítják a közönségélményt, új célcsoportokat szólítanak meg és a fiatalokat is bevonják az Olimpiai Játékok követésébe. A Budapest 2024 és szakmai partnere, a Design Terminál, ösztöndíjat, közösségi irodai elhelyezést és intenzív szakmai mentorálást biztosít a programban részt vevők számára. A legjobb innovációk amellett, hogy bekerülhetnek Budapest 2024-es olimpiai pályázatába, a program végén díjazásban is részesülnek.

A programra kiválasztott csapatok:

Smart Stadiums 2024

Céljuk az intelligens stadion megvalósítása: okos eszközökön keresztül sok ezer látogatót kezelő, mindenki számára kényelmes infrastruktúra létrehozása és kialakítása.

#FanZone

Az olimpián résztvevő sportrajongók élményét egy egyedi digitális és multifunkcionális platformmal fejlesztik.

AR City

Az épített városi környezet elemeit (kirakat, falfelületek, utcaszakasz, kávézó beltere, stb) kiterjesztett valóság eszközeivel teszik okoseszközre is beolvashatóvá, melynek köszönhetően információk jelennek meg az adott felületekről. Terveik szerint szeretnék, ha az egész város beolvashatóvá válna, melyre mesterséges intelligencia lesz a segítségükre.

Olympic Backstage Media

Ismeretterjesztő, szórakoztató rendszert terveznek kiépíteni, amely az olimpia kulisszatitkaira világít rá.

Tiple

A csapat bebizonyítja, hogy a pénz nélküli sportfogadás is lehet izgalmas. Céljuk, hogy felkavarják a sportfogadási piac állóvizét és olyan közösségi platformot biztosítsanak, amit barátainkkal, kollégáinkkal használhatunk ki.

Rawview

Streaming megoldást fejlesztő csapat, akik szeretnék, hogy a néző minél több részletet láthasson az olimpiai játékokból. A RawView egy 360 fokos streaming megoldás az okostelefonon, amely belátja a stadiont saroktól sarokig.

C.A.S.

Megoldást nyújtanak arra, hogy a jelenlegi közvetítéseket, videós anyagokat és statisztikákat eltárolják és újfajta módon adják azokat vissza. A tradicionális TV-vel és streammel ellentétben, ahol egy szerkesztő mondja meg, hogy mit láthat a néző, kiterjesztett valóság eszközeivel támogatva, minél több információt nyernek ki a képből.

Budapest4real

A mobileszközökre tervezett applikáció célja, hogy nem csak az idelátogatóknak, hanem az utazást tervezőknek is hatékonyan és mélységeiben bemutassa Budapestet. A Budapest4real egy mobilon elérhető személyre szabott idegenvezetőként mutatja be a várost és az olimpiát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Egy jó hír a Brexitről: felkészült az EU a no deal esetére

Egy jó hír a Brexitről: felkészült az EU a no deal esetére

Környezettudatos lesz a brüsszeli pisilő kisfiú

Környezettudatos lesz a brüsszeli pisilő kisfiú

Bosszúból magyar válogatott akart lenni, de ma már csak Románia létezik a számára

Bosszúból magyar válogatott akart lenni, de ma már csak Románia létezik a számára

Meztelenül akart gépre szállni, hogy áramvonalasabb legyen

Meztelenül akart gépre szállni, hogy áramvonalasabb legyen

Hatvanmillió forintra bírságolta az MNB a Magyar Posta biztosítóit

Hatvanmillió forintra bírságolta az MNB a Magyar Posta biztosítóit

Bemutatták a Huawei P30 Prót, ami feladja a leckét a konkurenciának

Bemutatták a Huawei P30 Prót, ami feladja a leckét a konkurenciának