szerző:
hvg.hu

A tervezett leállás nem csak az OTP ügyfeleit érinti, számos webshop is a bank fizetési rendszerét használja.

Fejlesztési okokból szeptember 30-án, vagyis szombat hajnalban éjféltől néhány órán keresztül szünetelni fog az OTP Bank több szolgáltatása. A bank honlapján olvasható tájékoztatás szerint nem lesz elérhető az OTPdirekt internetbank, a SmartBank, a SmartBróker és az Electra Terminál sem. A telefonos ügyintézőket sem lehet hívni, és sms-t sem kapnak ügyfelek a tranzakciók után.

A kártyás fizetés működni fog, ám azoknál az üzleteknél, amelyek az OTP webshop rendszerét használják, szintén nem lehet majd fizetni – derül ki a bank közleményéből. Így aki például vonatjegyet vásárolna az interneten, mobilszámlát fizetne be, vagy az adóját fizetné be a NAV-nál, jobb, ha fél öt után próbálkozik ezzel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!