szerző:
hvg.hu

A Spanyolországból származó satsumák és klementinek idén az enyhe időjárás miatt nem nyerték el narancssárga színüket.

Az ételhulladék csökkentése miatt a brit Tesconál szakítottak a hagyományokkal, és zöldhéjú satsumákat és klementineket is árusítanak.

A gyümölcsök Spalonyországból származnak, ám az ottani, a megszokottnál melegebb időjárás miatt a gyümölcsök nem nyerték el narancssárga színűket. A Tesco azonban azzal érvel, a gyümölcsök minőségén ez semmit sem változtat, azok ugyanolyan frissek a látszat ellenére.

A Tesco azért döntött így, mert ugyan megvárhatnák, amíg a tárolás során narancsszínűek lesznek a citrsufélék, de a folyamat során sok gyümölcs menne kárba. A BBC meg is kérdezte az utcán sétálókat, mit szólnak a zöld gyümölcsökhöz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!