szerző:
hvg.hu

Orgován Béla, aki 2015-ben tíz napra a már bedőlő Quaestor-holding egyszemélyi vezetője lett, jelenleg négy céget vezet.

A nyolc általánost végzett, tápiósági illetékességű korábbi közmunkás pontos szerepe a Quaestor-ügyben máig kérdéses. Kinevezéséből – melyet az ügyész érvénytelennek is minősített később, mert az emberölés kísérlete miatt elítélt Orgován eltiltása akkor még nem járt le – botrány kerekedett, majd Tarsoly Csaba ült vissza a vezérigazgatói székbe. Orgován megjelenése mindenesetre nehezíti Tarsoly felelősségre vonását a hiányzó 200 milliárd forint kapcsán.

Orgován Béla nevén jelenleg négy társaság lelhető fel az Opten adatbázisában – derítette ki a 24.hu. Mérlegeikben együttesen mintegy 300 millió forint árbevételt vallottak be fennállásuk óta. Az Enilontal, a Konimonika és az Onszid-Ma Kft.-k profilja az építőipar, székhelyük a XXI. kerületi Csepel Művek iparterületén található, de napi munkát vélhetően nem végeznek ott. A csepeli irodán nincs portaszolgálat, viszont nem is kérnek sok pénzt az irodáért (600-1100 forint Ft/nm); valószínűleg mindkét tényező vonzóvá tette a helyszínt a székhely kiválasztásakor.

A 2015-ben alapított Onszid-Ma Kft. az első évben 76 millió, tavaly pedig 130 millió forint forgalmat generált, fő tevékenysége alapján saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik, de profiljába tartozik például a gépjárműjavítás és az egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység is. A szintén 2015-ben alapított Konimonika 2015-ben egymillió, tavaly viszont csaknem 98 millió forint forgalomról adott számot. A cég ipari gépek üzembe helyezését, bolti kiskereskedelmet, épületépítést, sőt iroda- és számítógép-kölcsönzést tüntet fel. Az Enilontal Építőipari Kft.-t 2015 végén jegyezték be, csupán 18 millió forintos forgalmat jelentett tavaly, a vesztesége viszont majdnem 9 millió volt. Orgován tavaly év elején alapította meg a Nellen Kft.-t, amely mindössze 101 ezer forintos forgalmat jelentett, gépjármű-kereskedelemmel foglalkozik, és Tápióságon, Orgován lakcímére jegyezték be.

A Fővárosi Főügyészség nemrég közokirat-hamisítás bűntette, valamint annak kísérlete miatt nyújtott be vádiratot Orgován ellen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fotók: Így fogták el Budapesten a Football Leaks-ügy feltételezett gyanúsítottját

Fotók: Így fogták el Budapesten a Football Leaks-ügy feltételezett gyanúsítottját

127 millió forintért aszfaltozhat Mészáros üzlettársának cége Kecskeméten

127 millió forintért aszfaltozhat Mészáros üzlettársának cége Kecskeméten

Egy fát már most kivágnak a Vörösmarty téren, aztán majd az összes többit is

Egy fát már most kivágnak a Vörösmarty téren, aztán majd az összes többit is

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot

Ajka önkormányzata is elutasította a túlóratörvényt

Ajka önkormányzata is elutasította a túlóratörvényt

Levizelték, zaklatták és megalázták – perel Mariah Carey asszisztense

Levizelték, zaklatták és megalázták – perel Mariah Carey asszisztense