szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szigorú adatvédelmi szabályokat kell betartaniuk azoknak, akik az interneten árulnak, ahogy a hírleveleket összeállító cégeknek is figyelniük kell.

Egyre több vállalkozás értékesít az interneten keresztül – ennek az adatvédelmi kérdéseit gyűjtötte össze az Adózóna.

Fontos tudni, hogy az a fajta tájékoztatás, amelyet az elektronikus kereskedelemről szóló törvény előír, különbözik attól a tájékoztatástól, amelyet az infotörvény követel meg. Előbbi ugyanis kizárólag azt határozza meg, hogy az érintett tájékoztatást kapjon a szolgáltatás nyújtójának személyéről, illetve néhány alapvető szolgáltatási adatról.

A hírlevél küldéséhez egy előzetes tájékoztatáson alapulón hozzájárulás szükséges. Kiemelten fontos arra ügyelni, hogy a hírlevél tartalmazzon linket a leiratkozáshoz – ha pedig az ember leiratkozik, akkor utána tilos neki hírlevelet küldeni, adatait kezelni. Ha a hírlevél nemcsak tájékoztató jellegű, hanem reklámot is tartalmaz, a kiküldése olyan reklámcélú tevékenység, melyet be kell jelenteni az adatvédelmi nyilvántartási rendszerbe. További részleteket az Adózóna cikkében olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Lefoglalt irataikat követelik vissza a szcientológusok

Lefoglalt irataikat követelik vissza a szcientológusok

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

Utálatos és kegyetlen tévhit dőlhet meg őseinkről

Utálatos és kegyetlen tévhit dőlhet meg őseinkről

Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó

Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó