szerző:
hvg.hu

Tv, kerékpár, legó, társasjáték – magyarok szabadidős szokásairól mesél a a webáruházi forgalom.

2017-ben a férfi vásárlók összesen csaknem 21 ezerrel kevesebb tranzakciót indítottak, mint a hölgyek – derül ki a Mall.hu felméréséből. Ezzel közeledett egymáshoz a férfi és női vásárlók száma: 2016-ban még csak a vásárlók 44 százaléka, 2017-ben pedig 49 százaléka volt nő.

Nem elég, hogy a nők kevesebbszer, de olcsóbban is vásárolnak, átlagos rendelési értékük ugyanis 6500 forinttal elmarad a férfiakétól. Átlagosan 4 oldalt nézünk meg egy-egy böngészésünk alkalmával, és kicsivel kevesebb, mint 3 percet töltünk egy oldalon.

Érdekes módon 2016-hoz képest az összes termékcsoportot figyelembe véve körülbelül 10 százalékkal csökkent a házhozszállítást kérő vásárlók aránya. A nagyháztartási gépek kategóriájában 2017 során csaknem 23 százalékkal kevesebben kérték. Emiatt 2016-hoz képest hozzávetőlegesen kétszeresére emelkedett azon vásárlók száma, akik a személyes átvételt és a személyes ügyfélszolgálati kapcsolattartást preferálták. A 2016-os évhez képest a házhozszállítást választók aránya egyedül a fotós tartozékok (22%), a napi fogyasztási cikkek (126%) és a kerékpárok (423%l) kategóriáiban nőtt

2016 után 2017-ben is a LED tévék kerültek a termékcsoportok által generált forgalom alapján összeállított toplista csúcsára. Az okostelefonok a harmadik helyre szorították a 2016-os második helyezettet, a szabadon álló elöltöltős mosógépet. A top 15 termékcsoportban két új szereplő bukkant fel; a 60. születésnapját ünneplő Lego, ami 66 százalékos növekedést követően a 2017-es lista 14. helyén landolt, és a nyomtatók, fénymásolók kategóriája, amely forgalmának 118 százalékos növekedése a 12. helyre volt elég.

Darabszámokat vizsgálva a magyarok 2016 után 2017-ben is társasjátékokat vásároltak a legtöbbször. A legkeresettebb játékok közé a 6-8 éves korosztállyal együtt játszható, maximum 1 órás játékidejű, 10 ezer forint alatti, kreativitást, stratégiai gondolkodást igénylő társasok számítanak. Az abszolút toplista tetején például egy gyorsaságon és megfigyelésen alapuló játék, a Dobble áll.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kulka János: Kívülről látom az egész korábbi életemet

Kulka János: Kívülről látom az egész korábbi életemet

A Google Street View-t böngészve fedezte fel a férj, hogy felesége megcsalja

A Google Street View-t böngészve fedezte fel a férj, hogy felesége megcsalja

A hatályba lépett hajléktalanrendeletről ír a BBC is

A hatályba lépett hajléktalanrendeletről ír a BBC is

„Megvagyok rivaldafény nélkül” – Interjú Kerekes Vicával

„Megvagyok rivaldafény nélkül” – Interjú Kerekes Vicával

A nap videója: kis Matiz rossz irányban a 10-es úti körforgalomban

A nap videója: kis Matiz rossz irányban a 10-es úti körforgalomban

20 szokatlan rádiójelet fogtak az űrből

20 szokatlan rádiójelet fogtak az űrből