szerző:
hvg.hu

Szakmaválasztásnál továbbra is döntőek a nemi sztereotípiák.

Az Európai Unió munkaképes lakosságának 76 százalékát foglalkoztató, húsz leggyakoribb szakma közül 11-ben magasabb a nők aránya a férfiakénál – derül ki az Eurostat felméréséből. A beteggondozók 89, a takarítók 84, az irodisták 80 százaléka nő, de ők vannak többségben tanárként és értékesítőként is. A férfiak jelenléte az építőiparban, a gépiparban, szállítmányozásban, tudományos és mérnöki pályán dominánsabb. Az üzleti és adminisztrációs szektorban viszont a nők (49) és a férfiak (51) aránya közel megegyező.

©

 

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!