szerző:
hvg.hu

Az áldozathibáztatást sugalló, szexista reklám annyira félrement, hogy a Snapchat piaci értéke a tőzsdén majdnem egymilliárd dollárral csökkent.

Elég nagy botrányt kavart a Snapchat legutóbbi reklámja, amely egy hajszálnyit sem volt hajlandó tudomást venni a #metoo mozgalom által felkorbácsolt közhangulatról. A reklám céljából megjelent app lényege annyi, hogy feldob egy kérdést, hogy a felhasználó mit választana: inkább megpofozná Rihannát vagy megütné Chris Brownt? "Slap Rihanna or Punch Chris Brown?" - szól a kérdés. Hogy mindenki értse: azért erről a két celebről van szó, mert 2009-ben Chris Brown súlyosan bántalmazta akkori barátnőjét, Rihannát, évekig jártak bíróságra is emiatt.

Rihanna érthető módon teljesen kiakadt az appon, azzal vádolta meg a Snapchatet, hogy egy szándékosan az áldozatot hibáztató reklámot hoztak létre ezzel. Ezt követően a Snapchat elnézést kért, és hozzátették, hogy a reklámnak soha nem szabadott volna megjelennie a közösségi szolgáltató felületén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!