szerző:
hvg.hu

Akkor is százezer forint fölött lehet egy nyaralás ára, ha szó sincs közben luxusról.

Akár 150 ezer forintba is kerülhet egy hét a Balatonnál egy négytagú családnak, úgy is, ha az ember nem szeretne semmilyen luxust – számolt a Népszava. Annyira magas fizetést kérnek a cégektől az ott dolgozók, hogy már nem lehet megúszni az áremelést.

A szállás sem olcsó: már a nem közvetlenül tóparti településeken is 2200-2500 forint egy éjszaka személyenként, míg ott, ahol közelebb van a Balaton, ennél egy ezressel drágább lehet egy éjszaka. Ez után jön a strand – több helyen a nyaralásnak ezt a részét meg lehet oldani ingyenes partszakaszon, de ahol fizetni kell, ott általában 600-800 forintot kérnek el egy felnőttől.

Az étkezés pedig akkor is elvihet napi tízezer forintot egy négytagú családnak, ha nem a rongyrázásról szólna a nyaralás. Egy lángosért például 700-800 forintot elkérnek, egy gombóc fagylalt 250-300 forint, 400 forint már az olcsóbb csapolt sör is, de az üdítő sem olcsó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!