szerző:
hvg.hu

Lakókkal együtt vett meg egy házat, akiket végül nem sikerült kilakoltatni.

Korábban az azóta már megszűnt Magyar Nemzet tárta fel Nánási-Kocsis Norbert miskolci fideszes képviselő és vállalkozó ingatlanügyét. Nánási-Kocsis még évekkel ezelőtt alapított egy ingatlankezelő céget, amit aztán 2015-ben idős édesanyja nevére íratott. Nem sokkal később az Invesco Kft. bejelentkezett az önkormányzatnál, hogy meg szeretne venni egy miskolci ingatlant, amelyen több ház is áll.

Az üzletet a városgazdálkodási és üzemeltetési bizottság engedélyezte, aminek egyébként maga Nánási-Kocsis is tagja. Az ingatlant a lakókkal együtt vették meg, de a cég azt tervezte, hogy hónapokon belül kilakoltat mindenkit, hogy le lehessen bontani az épületeket. A cégnek viszont így vállalnia kellett, hogy gondoskodik a határozatlan időre szóló önkormányzati bérleti szerződéssel rendelkező lakók elhelyezéséről, és kötbért fizet, ha egy éven belül, azaz idén márciusig nem bontja el az épületeket.

Azzal azonban senki nem számolt, hogy a lakók nem hagyják magukat: a Magyar Hang azt írja, hogy az Invescónak végül nem sikerült máshová költöztetnie az ingatlanon élő kisnyugdíjasokat. Volt, hogy a lakókat levélben fenyegette meg a cég, hogy ha nem költöznek el, akkor a kötbért rájuk terhelik, de a lakók azt állították, hogy miután az ügy nagy nyilvánosságot kapott, megszűntek a fenyegető levelek, csak a cég egyik embere jár a lakbérért. Közben az önkormányzat vagyonkezelő cége, a Miskolc Holding kifarolt a megállapodásból.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

MTA-botrány: Palkovics nem érzékelte a robbanásveszélyt

MTA-botrány: Palkovics nem érzékelte a robbanásveszélyt

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

"Az oroszok gyakorlatilag megismételték a Watergate-adatlopási botrányt"

"Az oroszok gyakorlatilag megismételték a Watergate-adatlopási botrányt"

Olcsóbbak lesznek a játékok, és nem az akciók miatt

Olcsóbbak lesznek a játékok, és nem az akciók miatt

TASZ: Álságosan akadályozza a kormány a tüntetést

TASZ: Álságosan akadályozza a kormány a tüntetést