Beletört a miskolci fideszes képviselő bicskája egy ingatlanüzletbe

Beletört a miskolci fideszes képviselő bicskája egy ingatlanüzletbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Lakókkal együtt vett meg egy házat, akiket végül nem sikerült kilakoltatni.

Korábban az azóta már megszűnt Magyar Nemzet tárta fel Nánási-Kocsis Norbert miskolci fideszes képviselő és vállalkozó ingatlanügyét. Nánási-Kocsis még évekkel ezelőtt alapított egy ingatlankezelő céget, amit aztán 2015-ben idős édesanyja nevére íratott. Nem sokkal később az Invesco Kft. bejelentkezett az önkormányzatnál, hogy meg szeretne venni egy miskolci ingatlant, amelyen több ház is áll.

Az üzletet a városgazdálkodási és üzemeltetési bizottság engedélyezte, aminek egyébként maga Nánási-Kocsis is tagja. Az ingatlant a lakókkal együtt vették meg, de a cég azt tervezte, hogy hónapokon belül kilakoltat mindenkit, hogy le lehessen bontani az épületeket. A cégnek viszont így vállalnia kellett, hogy gondoskodik a határozatlan időre szóló önkormányzati bérleti szerződéssel rendelkező lakók elhelyezéséről, és kötbért fizet, ha egy éven belül, azaz idén márciusig nem bontja el az épületeket.

Azzal azonban senki nem számolt, hogy a lakók nem hagyják magukat: a Magyar Hang azt írja, hogy az Invescónak végül nem sikerült máshová költöztetnie az ingatlanon élő kisnyugdíjasokat. Volt, hogy a lakókat levélben fenyegette meg a cég, hogy ha nem költöznek el, akkor a kötbért rájuk terhelik, de a lakók azt állították, hogy miután az ügy nagy nyilvánosságot kapott, megszűntek a fenyegető levelek, csak a cég egyik embere jár a lakbérért. Közben az önkormányzat vagyonkezelő cége, a Miskolc Holding kifarolt a megállapodásból.

Hozzászólások