Bezár Buda utolsó retró kifőzdéje, a Róma ételbár

Bezár Buda utolsó retró kifőzdéje, a Róma ételbár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szombaton tartanak utoljára nyitva. Bojár Iván András megható posztban búcsúzott az étkezdétől.

Bő egy évvel azután, hogy a szomszédban lakat került a Gyorskocsi utcabeli legendás retró menza ajtajára, a Pajtás Étteremre, Buda másik kedvelt, házias ízeket kínáló helye, a Csalogány utcai Róma ételbár is bezár. A Víziváros Facebook-oldalán írták meg először, hogy az ételbár 31 év után szűnik meg, de a neten elérhető online menün is ott áll piros betűkkel: ma rendelhetünk utoljára.

A Róma ételbárról ódákat zengtek nemcsak Budán, de Budapest-szerte, igazi retró étterem volt ez is, daragaluskás húslevessel, velős sertésszelettel, sült libacombbal, kockás terítővel és szódával. A hely pikantériáját a magyaros ízeken kívül a bájos lepukkantsága és híres vendégköre adta, több fideszes poltikus, köztük Orbán Viktor is szívesen megfordult itt.

Bojár Iván András a Facebookon búcsúzott el a Rómától, ő azt írta, hogy a tulaj - akit mindenki csak Cicának nevezett - elfáradt. "Ötvenöt éve dolgozik a vendéglátásban. Nagy betegségen van túl. Nincs ereje vinni tovább, s ami különös: másnak sem. Nem folytatódik a legenda új nemzedék által gondozva, ahogy a Kádár él ma is az Orbán korszak alatt" - utal a Róma ételbár pesti párjára, a másik közkedvelt retró étkezdére a Klauzál téren.

Hozzászólások