Lényegében elbúcsúzhatunk a Közgéptől

Lényegében elbúcsúzhatunk a Közgéptől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kevés olyan magyar van, akinek a Közgép neve nem mond semmit. Hamarosan ez mind több emberre lesz igaz.

Közzétették Simicska Lajos egykori cégének, a Középnek a 2018-as eredményeit. A cég ma már a Szijj László-féle Duna Aszfalt tulajdonában van, amelynek eredményeiről ide kattintva tájékozódhat.

A Közgép 2013-ban, amikor még szent volt a béke Simicska és Orbán Viktor miniszterelnök között, több mint 84 milliárdos árbevételt ért el. Tavaly ez 1 milliárdra csökkent, amelyből mindössze 30 millió forintnyi nyereséget sikerült termelni. Ennek nagy részét az eredménytartalékba helyezik, amely így 8,092 milliárd forintra nő. Ugyanakkor ez sem marad sokáig a cégben, a közzétett tájékoztató szerint ugyanis pontosan ennyi, 8,092 milliárd forintnyi osztalék kifizetését javasolják.

Érdekesség, hogy az árbevétel nemcsak a 6 évvel ezelőttihez képest elenyésző – akkor több mint 3 milliárd volt a nyereség -, de 2017-ben is volt még 4,9 milliárdos árbevétele és 678 milliós adózott eredménye a Közgépnek.

Mindezt úgy, hogy összesen 84-en dolgoztak a cégben, miközben az azt megelőző két év átlaga 248 volt. Igaz, 2017-hez képest 4-el többen dolgoztak a Közgépben, ami meg is dobta a bérköltséget: az ugyanis 615 millióról 638 millióra nőtt.

 

Hozzászólások