Tetszett a cikk?

Ha a Fővárosi Bíróság helyt ad az ügyészi fellebbezésnek, és megvonja Tasnádi Pétertől a feltételes szabadlábra...

Ha a Fővárosi Bíróság helyt ad az ügyészi fellebbezésnek, és megvonja Tasnádi Pétertől a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményét, akkor büntetésének teljes kitöltéséig vissza kell mennie a börtönbe az eredetileg bűnszervezet alapításával és vezetésével megvádolt, ám végül, viszonylag enyhébb deliktumok miatt, 2002-ben 4 év 6 hónapra ítélt férfinak. Ráadásul éppen május elsejei szabadulása előtt egy nappal kezdődött újabb tárgyalása, amelynek során Tasnádit mintegy negyedmilliárd forintos adócsalással vádolják, amely a biztonsági vállalkozó Szemlőhegyi úti rezidenciájának a cége és a családja közti adásvétele során keletkezett volna. Ezenkívül egy pénzmosási ügyben is gyanúsított Tasnádi, mivel felmerült, hogy Németországban élő üzlettársa, Márai Péter "feketemunkások" közvetítéséből szerzett, bűnös eredetű pénzt adott volna kölcsön neki, ezt az eljárást azonban egyelőre felfüggesztették.

Némi ügyvédi ösztökélésre a "maffiás" külsőségekre korábban tudatosan rájátszó, a nyilvánosságot nemcsak vállaló, de időnként szinte kereső Tasnádi az újságírókat már sikeresen kerüli, a feltűnést azonban nem. Május elseje hajnali feltételes szabadlábra helyezésekor megállta, hogy ne nyilatkozzon - két éve, amikor néhány hónapra házi őrizetbe kerülhetett az előzetesből, hívő zsidóként hangsúlyozta, hogy Mózes napja lévén számított a szabadulásra, de azt legalább annyira a Fidesz választási vereségének is köszönheti (HVG, 2002. május 25.) -, ám így is elég feltűnő volt, hogy csuklyás-maszkos testőrök várták a fegyintézet előtt. A Fidesz-kormányra tett célzás alapvetően Pintér Sándor tábornoknak, az Orbán-kormány belügyminiszterének, korábbi rendőrfőkapitánynak szólt, aki vállalkozóként "félreértésből" Tasnádi "riválisa" volt a józsefvárosi piac védelmével kapcsolatos szerződés megszerzésében.

Fókuszban

Több mint testőr

Pintér Sándor exbelügyminiszter állami forrásokból feltőkésített biztonsági cége piaci terjeszkedésének fő célpontja a Magyar Posta pénzfeldolgozási üzletágának megkaparintása lehet. Pintér legalább olyan otthonosan mozog a jelenleg kormányzó elit köreiben, mint fideszes berkekben.

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

Döntött az EU: rá kell majd írni az elektronikai eszközökre, mekkora a várható élettartamuk

Döntött az EU: rá kell majd írni az elektronikai eszközökre, mekkora a várható élettartamuk