Tetszett a cikk?

Számos Fidesz-szervezet meggyőződését tükrözi információink szerint az a nyílt levél, amelyet a párt vásárosnaményi...

Számos Fidesz-szervezet meggyőződését tükrözi információink szerint az a nyílt levél, amelyet a párt vásárosnaményi vezetői juttattak el szerkesztőségünkbe.

Kedves Viktor!

Az ország legkeletibb végéből, Vásárosnamény kisvárosából szólítunk meg Téged, remélve, hogy ilyen messziről is elérnek még hozzád szavaink.

Bátorságot ehhez a párt itteni szereplése adja, melynek eddig Te voltál a vezére, mi pedig a névtelen szereplői. Nos, április 9-én listán 57 százalékra, egyéniben 56 százalékra hoztuk a Fideszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 8-as számú választókerületében. Jelöltünk pedig nem egy ismert, bejáratott név volt, hanem egy újonc. Kérdezték sokan, mi volt ennek a sikernek a titka? Nincs titok, csak hiteles szereplői voltak - részünkről - ennek a megmérettetésnek. Hiteles volt az újonc jelölt és a többiek is, akik segítették ebben a nehéz küzdelemben. Bárcsak a Te környezetedben is mindenki ilyen hiteles lett volna, már a kormányprogramot írhatnád. Hiába áll szorosan mögötted helyettesed a kamerák előtt, ha az önelégültségen kívül mást nem üzen tekintete a választóknak.

Bárhogy volt, a történtekből le kell vonni a konzekvenciát! Most már kevés azt mondani, hogy küzdjünk, mi úgy érezzük, a csatát már megvívtuk, a győzelem mégis kétséges.

Nézzél szembe a tényekkel, Viktor: ezt a megmérettetést a jelenlegi felállásban és felfogásban nincs esélyünk megnyerni! A te tartalékaid kifogytak, üzeneteid nem szólítanak már meg újabb választókat.

A négypárti vitán magad mondtad Dávid Ibolyának: "Mindketten kormányváltásra készülünk." Akkor kezeld úgy, mint legfőbb - egyetlen - szövetségesedet. Az üzengetés, hogy léptesse vissza az MDF lábon maradt jelöltjeit, kevés. Le kell ülni az Elnök Asszonnyal, és megkérdezni tőle, mik a feltételei. A kőbe vésetteket ismerjük, valószínűleg másokat is támaszt majd. Meg kell egyezni Dávid Ibolyával, kerül, amibe kerül!

Gondolj bele: a számolgatásokon túl micsoda morális tartalékok és mozgósítási képesség rejlik egy ilyen megállapodásban. A bizonytalan szavazók többsége számára ugyanis sem a Te, sem a legfőbb ellenfeled személye nem elfogadható. Az ő számukra hitelesen mondhatnák el, hogy itt a hatalom helyett valami másról szól a történet. Itt érkeztünk vissza hitelességhez, mert hidd el, ez a legfontosabb!

Bocsáss meg, de a Te további sorsod ebben a helyzetben másodlagos. A második forduló sikerének és a kormányváltásnak mindent alá kell rendelni.

A nagy államférfiak képesek ilyen nehéz döntésekre, és az utókor ez alapján ítéli meg őket.

Vásárosnamény, 2006. április 11.

Asztalos István

választókerületi elnök

Csobolya Attila

városi Fidesz-elnök

Fókuszban

Most kezdődik a tánc

Bármi áron meg kell egyezni az MDF-fel! - erre szólította fel hétfőn a Fidesz elnökét a párt több választókerületi vezetője, értesült a HVG. A megegyezésnek állítólag Orbán Viktor személye sem lehet akadálya. A parlamenti választások első fordulója az MSZP, illetve a koalíció enyhe fölényét hozta.

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

NNK: az influenza elleni oltás több, mint 70 százalékát már beadták

NNK: az influenza elleni oltás több, mint 70 százalékát már beadták

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták