21:00 - 22:00

20:00 - 21:00

Balla István Kult

„Na, ezért oszlottunk fel!” – interjú a HS7 visszatéréséről Szűcs Krisztiánnal

Játszottak az R.E.M. előtt, de az énekesnek nem tudtak adni CD-t, mert nem volt náluk. Cannes-ban vettek át egy rangos díjat, de leginkább a tengerparti borozásra emlékeznek az egészből, a legnagyobb, a kereskedelmi rádiókba is bekerült slágereik szinte véletlenül születtek. A Heaven Street Seven fontosságára sokan csak akkor döbbentek rá, amikor hat éve látványosan búcsúztak a közönségtől. Tavaly a járvány miatt elmaradt a nagy visszatérés, idén viszont, úgy tűnik, július 16-án a Budapest Parkban és augusztusban a Fishing on Orfűn tényleg fellép az „univerzálisan alternatív” zenekar. Szűcs Krisztián frontemberrel beszélgettünk.

19:00 - 20:00

18:00 - 19:00

Németh András Tech

Működik Magyarország első ipari 5G-magánhálózata

Fél évig tartó tesztidőszak után már élesben működik az ország első ipari 5G-magánhálózata a Foxconn komáromi gyárában. A Vodafone-nal és az Ericssonnal együttműködő gyárban jelenleg a PC-tesztelés folyik az 5G-s hálózaton, ám ez csak a kezdőlépés: a hamarosan érkező, 5G-re optimalizált hardverek és szoftverek jóval hatékonyabbá, gyorsabbá és biztonságosabbá tehetik a gyártási folyamatokat.

17:00 - 18:00

hvg.hu Itthon

Fideszes módosító a pedofiltörvényhez: tilos 18 év alattiaknak a homoszexualitás bemutatása

Több, a pedofilellenes törvénycsomaghoz érkezett módosító indítványról döntött az Országgyűlés szakbizottsága. A kormánypárti többség tovább engedte a fideszes javaslatot, amely megtiltaná a homoszexualitás vagy a nemváltás bemutatását 18 év alattiaknak, leszavazta viszont azt az ellenzéki módosítót, amely sértettként ismerné el a pedofil tartalmakon szereplő gyerekeket.

16:00 - 17:00