MTI Hazai gazdaság

Fazekas víztározót és tízszeresére növelt öntözött területet ígért

Uniós forrásokra támaszkodva, a 2014-2020-as költségvetési időszakban megépíthető az a víztározói kapacitás, amellyel enyhíthetők lennének az ideihez hasonló aszályos években az agráriumot ért károk - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton, Balmazújvárosban, a Tisza-tavi polgármesterek találkozóján.

MTI Gazdaság

A fiatalok elhelyezkedését segítő programokat tervez az NGM

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) több, a fiatalok, pályakezdők elhelyezkedését segítő programot tervez, ezek előkészítése folyamatban van - mondta Jáczku Tamás, a tárca főosztályvezetője a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) rendezvényén.

MTI Hazai gazdaság

Orbán Cegléden zsebszerződésezett

Az új földtörvény teljes egészében véget vet a külföldiek földvásárlásának, visszaszerzi "a zsebszerződéssel kilopott földet", megvédi a termőföldet a spekulánsoktól és a bankároktól is, és korlátozza a nagybirtokot - mondta a miniszterelnök szombaton a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának kongresszusán.

MTI Gazdaság

Bocsánatkérést vár az MSZP Matolcsy Györgytől

Az MSZP szerint Matolcsy Györgynek bocsánatkéréssel kellett volna kezdenie "133+400 milliárd forintos" csomagjának bejelentését pénteken, mert azt egy "normális gazdaságpolitikával" el lehetett volna kerülni.

hvg.hu Hazai gazdaság

Tájékozatlan az adósmentéssel kapcsolatban? Kattintson!

Alapvetően tájékozatlanok a devizahitelesek a fizetési nehézség esetén a helyzetük rendezését lehetővé tévő különféle megoldásokkal kapcsolatban – derül ki a Lakásfókusz ingatlanpiaci blog 500 devizahitelest érintő reprezentatív felmérésből. Az adósok gyakorlatilag csak két megoldást ismernek: az árfolyamgátat és a fizetési átütemezést a bankkal történő megállapodás alapján. Az albérletbe, kisebb ingatlanba költözés például egyáltalán nem része a köztudatnak.

Nagy Gergő Gazdaság

Barcza György: "A kormány a konzervatívabb irányba halad"

Akár 2014-ig is elhúzódhat az IMF-megállapodás megkötése, ha egyáltalán létrejön, addig pedig folytatódhat a kormány girbegurba retorikai offenzívája. Ha el szeretnénk kerülni a stagnálást, akkor Ázsia válságálló gazdaságairól kellene példát vennünk. A hvg.hu interjúja Barcza Györggyel, a K&H Bank vezető közgazdászával.

hvg.hu Hazai gazdaság

Vágási Feri a jegybankban?

Láthatóan erős harcok vannak a jegybank monetáris tanácsának belső és külső tagjai között, a külső tagok egyértelműen képesek leszavazni az elnököt és alelnököket. Valószínűleg elegendő lenne a mainál alacsonyabb, 4-5-6 százalékos hozamot kínálni a befektetőknek, nincs feltétlenül szükség 7 százaléka feletti hozamokra - feltéve, hogy mindeközben beszámítható viselkedést tanúsítunk, ez pedig nem mindig megy sajnos - írja blogjában Zsiday Viktor befektetési szakértő.

hvg.hu Gazdaság

Bizottság előtt a 2008-as IMF-megállapodás - percről percre a parlamentből

A Gazdasági és informatikai bizottság szerdai ülésén a 2008-as IMF-megállapodás és körülményei kerültek terítékre. Az ülésre meghívták Simor András jegybankelnököt, Veres János volt pénzügyminisztert is, akik elmentek. Viszont Mesterházy Attila MSZP-elnök, Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója és Domokos László, az ÁSZ elnöke nem vesz részt az ülésen.

hvg.hu Hazai gazdaság

Mi is a baj a családi adókedvezménnyel?

Nem azon borzadunk el, hogy átlagos jövedelem mellett nem vehető igénybe a családi adókedvezmény teljes összege, hanem azon, hogy ez az igény - írják a Pénzkérdés blog szerkesztői.

Nagy Gergő Hazai gazdaság

Hogyan reagál a reklámpiac arra, hogy Ön évről évre szegényebb?

Négy éve folyamatosan csökken a cégek hazai reklámköltése. A válság mély nyomokat hagyott ebben a szegmensben is, az "ész nélküli" fogyasztói korszak visszaszorulásával párhuzamosan a vásárlóerő is csökken, erre már a vállalatok reagálnak is hirdetéseikben: az olcsó áruk reklámozása viszi a prímet. Az áruházláncok puritánabb hozzáállása ugyanakkor nem önérdek nélküli.

hvg.hu Gazdaság

Cséfalvay szerint úttörő a magyar kormány

A Nemzetgazdaság Minisztérium államtitkára a Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogjában magyarázza a kormány elképzeléseit a munkahelyvédelmi akciótervről. Cséfalvay Zoltán egy kutatásra hivatkozva azt állítja, hogy 1,2 millió ember munkavállaló helyzetén könnyít majd a kormány terve, és hogy a magyar kormány az elsők között lépett közbe a munkanélküliség csökkentése érdekében Európában.

hvg.hu/MTI Hazai gazdaság

Több százmilliárdot bukhatunk az áfacselen

Magyarország akár 250 milliárd uniós támogatást is bukhat azon, hogy a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. a nagy projekteknél az áfát is költségként számolta el. Az Európai Bizottság szerint ezt nem tehette volna. Az NGM a folyamatban lévő eljárás ideje alatt nem számol el európai uniós forrást a perrel érintett projekteknél.

Nagy Gergő Gazdaság

A Világbank tudja, milyen a jó nyugdíjrendszer

Átlátható, fenntartható, a demográfiai helyzethez jobban igazodó rendszer, vagy a magyar viszonyokra nem átültethető, az öngondoskodás alól felmentő, a lényegi problémát nem orvosló szisztéma? A Világbank az egyéni számlás nyugdíjrendszer mellett érvel, de kétséges, hogy nálunk működne-e.

hvg.hu Nemzetközi gazdaság

"Jóban kell lenni a külföldi vállalatokkal"

A válság hatására jelentősen lecsökkent a külföldi működőtőke (FDI) beáramlása a kelet-európai országokba, és az elkövetkezendő években sem lehet azzal számolni, hogy az újra jelentősen nőni fog. A külföldi vállalatokkal ugyanakkor jóban kell lenni, mivel az FDI növekedése hatással van egy ország GDP-jére is.

Nagy Gergő Gazdaság

Kamarillapolitika foglya lehet a budapesti városüzemeltetés

Múlt héten távozott a főváros cégeit egybefogó holding, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) vezetése. A háttérben hatásköri viták állnak, a leánycégek vezetői politikai kapcsolataikat felhasználva rendszeresen átnyúltak a "főnöküknek" számító BVK feje felett. A nagy kérdés, hogy Tarlós István főpolgármester továbbviszi-e a megkezdett átalakítást, ami a programjának a központi eleme, vagy egyes gazdasági érdekcsoportok győznek, és szerzik meg az ellenőrzést a viszonylag friss holding menedzsmentje felett.

1
6 7 8 9 10
964
Meghalt a Vans-márka egyik alapítója

Meghalt a Vans-márka egyik alapítója

Izrael és Irán árnyékháborút folytat, de nem akar nyílt konfliktust

Izrael és Irán árnyékháborút folytat, de nem akar nyílt konfliktust

Élete századik pole pozícióját szerezte Lewis Hamilton

Élete századik pole pozícióját szerezte Lewis Hamilton

Orbán pávatánca másként mutat Brüsszelben és Moszkvában

Orbán pávatánca másként mutat Brüsszelben és Moszkvában

Heten haltak meg a francia Alpokban lavinabalesetben

Heten haltak meg a francia Alpokban lavinabalesetben

Ha egy igazi DTM versenyautót vásárolna, most itt a lehetőség

Ha egy igazi DTM versenyautót vásárolna, most itt a lehetőség

Kurier: Ne legyen az EU az Orbánok és Jansák Európája

Kurier: Ne legyen az EU az Orbánok és Jansák Európája

Mészáros arat: ez az, ami biztos biztosítási piacon

Mészáros arat: ez az, ami biztos biztosítási piacon

A címlapról ajánljuk