hvg.hu Gazdaság

Szakíts a takarékoskodással!

Szakíts a hagyományos tanulj, szerezz jó állást és takarékoskodj életfelfogással, javasolja egy új amerikai guru életpálya-bestsellere. A nagy kérdés, hogy ez adaptálható-e a magyar viszonyokra?

hvg.hu Gazdaság

Fordítva sült el a családi adózás: hatalmasat nyertek a gazdagok

Míg a 100 legmagasabb összevont jövedelmet elért adózó 132 millió családi adókedvezménnyel csökkentették jövedelmüket, addig az alacsonyabb keresetű gyermekes munkavállalók 112 milliárdot nem tudtak kivenni a rendszerből. A gazdag családok így megint jobban járnak.

MTI Gazdaság

Varga: marad a 2013-as költségvetési makropálya

A magyar tárgyalódelegáció a hét közepéig megküldi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottságnak a magyar kormány alternatív tárgyalási javaslatát - nyilatkozta Varga Mihály, az IMF/EU-tárgyalásokért felelős miniszter az MTI-nek vasárnap. A 2013-as költségvetés makropályáján pedig nem változtatnak.

MTI Gazdaság

LMP: élelmiszerár-robbanást okozhat az aszály

Az elmúlt két aszályos év következtében drágulni fognak az élelmiszerek, akár élelmiszerár-robbanás is bekövetkezhet – jelentette ki vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján az LMP választmányi szóvivője

hvg.hu Gazdaság

Versenyképtelenségben jók vagyunk

Kétes dicsőségben tetszeleghet Magyarország, a globális versenyképességi világranglistán 12 helyet estünk vissza, ekkora negatív rekordot senki sem tudott elkönyvelni. Az elmúlt évek kormányzati tevékenykedésének hatásai visszaköszönnek, és nem pozitív értelemben.

hvg.hu Gazdaság

Összevonhatják a BKK-t a városüzemeltetési központtal?

Csütörtök reggel érkezett a hír, hogy lemondott posztjáról a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) igazgatósági elnöke, Fodor István, valamint a testület két másik tagja, Bienerth Gusztáv és Pap Géza. Az igazgatósági tagok távozása mellett késő délelőtt bejelentették, hogy Bán Tamás, a BVK vezérigazgatója is távozik posztjáról. A hvg.hu úgy tudja, hogy ennek hátterében az állhat, hogy a holdingot összevonnák a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK).

Nagy Gergő Gazdaság

Matolcsyt megint elragadta az optimizmusa

Matolcsy György azzal számol, hogy a 300 milliárdba kerülő munkahelyvédelmi akciótervet a pénzintézetekre kivetett tranzakciós illetékből és a csökkenő állami kamatkiadásokból fedezni lehet. Ám a kamatkiadások aligha csökkennek a szükséges mértékben, a kormány megint túl optimista. Vagy a tranzakciós adót kell újrakalibrálni.

Nagy Gergő Gazdaság

A válságálló Zara titka

Hamarosan Budapesten nyit üzletet a Massimo Dutti, amely a spanyol Inditex-csoport felső középkategóriás márkája. A vállalatcsoport a hírnevét a Zarával alapozta meg, amely a divattörténet leghatékonyabb válaszát adta arra a közhelyre, hogy a divat világában a gyorsaság a lényeg.

MTI Gazdaság

Kivonulhat a francia utalványkibocsátó

Háromnegyed évvel a kafetéria-rendszer átalakítása után megszüntetheti magyarországi tevékenységét az egyik, korábban komoly részesedéssel bíró francia utalványkibocsátó társaság, a Le Cheque Déjeuner - írta szombati számában a Magyar Nemzet piaci forrásra hivatkozva.

hvg.hu Gazdaság

Orbán lányának udvarlója is állami földeket kapott?

Ángyán József újra akcióba lendült. A Vidékfejlesztési Minisztérium volt parlamenti államtitkára egy Fejér megyei fórumon azt állította, hogy az állami földbérletek 85 százalékát pár érdekcsoport szerezte meg, akik között állítólag Orbán Viktor lányának az udvarlója is szerepel.

hvg.hu Gazdaság

Megelőzhető lett volna a soltvadkerti takarék csődje?

Bár a takarékszövetkezetek túlnyomó része erős védőhálóval rendelkezik, a kis tömörülésbe tartozó hitelintézetek saját védelmi rendszere gyenge - áll a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének friss vizsgálatában. A Pénzkérdés blog szerint ha ezt a vizsgálatot korábban elvégzik, elkerülhető lett volna a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet csődje.

hvg.hu Gazdaság

Hivatalos: pontatlan az IMF "halállistája"

Több helyen is pontatlan a magyar sajtóban csütörtökön megjelent IMF-lista, a kikerült információk nem fedik a valóságot – mondta Olivier Bailly európai bizottsági szóvivő. A szóvivő szerint ők elküldték levelüket a magyar kormánynak, most Orbánék térfelén pattog a labda.

hvg.hu Gazdaság

Financial Times: Orbán horror show-ja

Orbán Viktor tegnapi videoüzenete csak egy újabb fordulat a több mint tíz hónapja tartó Magyarország–IMF-sagában. Elemzők szerint egyáltalán nem lehet tudni, hogy a kikerült lista valódi-e – írja a Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogja.

Nagy Gergő Gazdaság

A Dunaferr-gyár bezárása: Lengyelország olcsóbb

A kétségbeesés határán vannak a Dunaferr-csoport dolgozói, miután alig látnak esélyt arra, hogy a vállalat egyik legfontosabb tagját, a Lőrinci Hengerművet megmentsék. Közben a Dunaferr a hvg.hu kérdéseire elismerte, hogy egymillió dollárt takarítanának meg, ha a termelést az ukrán anyacég lengyelországi gyárába helyeznék át.

hvg.hu Gazdaság

Eszkimógyerekekkel az IMF-megállapodás ellen

A magyar kormányzat számára az IMF követelései elfogadhatatlanok, az állam finanszírozása hosszú hónapokra előre megoldott. A választásokig még kitarthatnak az állami pénzek, még ha eszkimógyerekek is potyognak az égből. Azaz, az égvilágon semmi oka nincs a kormánynak, hogy megállapodjon, írja Zsiday Viktor befektetési szakértő. Ezen csakis a piaci nyomás változtathatna, de ha a befektetők továbbra is veszik a magyar állampapírokat, addig ez a helyzet nem fog megváltozni.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsyék szelektíven értelmezik a versenyképességi rangsort

A World Economic Forum versenyképességi rangsorában Magyarország pozíciójának változása jól mutatja, hogy az elmúlt két év pénzügyi konszolidációja áldozatokkal járt ugyan, de sikeres volt – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A minisztérium ugyanakkor csak egyetlen adatot ragad ki a rangsorból, melyben javulás volt tapasztalható, a többi, rendkívül rossz pozícióról egy szó sem esik.

hvg.hu Gazdaság

Hatalmas forráskivonás lesz jövőre a felsőoktatásban

Orbán Viktor a felsőoktatás koncepcionális kérdéseiben meghatározó véleménnyel rendelkezik, ennek megfelelően kalibrálták be az idei felsőoktatási keretszámokat is. Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia elnöke ugyanakkor nem érti, hogy miért épp az egyetemeknél kell kiadásokat csökkenteni, és szerinte az állam nem vonulhat ki a felsőoktatásból.

Bogár Zsolt - Nagy Gergő Gazdaság

A hitel agyonnyomta a Hey-Hót

Felszámolják a magyar gyümölcslépiac egyik emblematikus szereplőjét, a Hey-Ho gyártóját. A több milliárd forintos adósságot maga előtt görgető gyümölcslégyártó májusban került csődvédelem alá, a megszűnés ugyanakkor hazavághatja a cég székhelyének otthont adó települést, Érsekhalmát.

hvg.hu Gazdaság

A Hey-Ho aranykora a reklámokban

A Hey-Ho bedőlésével a magyar reklámok ikonikus szereplői, a gyümölcsöket pakoló törpék is minden bizonnyal eltűnnek. Összeállításunkban megnézheti 20 év Hey-Hós reklámtermését.

hvg.hu Gazdaság

Állás nélküli fiatalok: ennél már csak rosszabb lesz

Az euróválság hatásai még Kelet-Ázsiában és Dél-Amerikában is érezhetőek, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet legfrissebb jelentése azt mutatja, hogy a fiatal álláskeresők helyzete csak romlani fog a következő években. Magyarországon is egyre komolyabb méreteket ölt a fiatal munkanélküliek száma.

1
7 8 9 10 11
964
Már a szociális dolgozók is tarthatnak az állami mumustól

Már a szociális dolgozók is tarthatnak az állami mumustól

Itt vannak a történelemérettségi megoldásai!

Itt vannak a történelemérettségi megoldásai!

Többszörösen megjárhatják azok, akik elbliccelik a második oltásukat

Többszörösen megjárhatják azok, akik elbliccelik a második oltásukat

Vezetéstől eltiltott férfi karambolozott Ferencvárosban

Vezetéstől eltiltott férfi karambolozott Ferencvárosban

Pert nyert Meghan hercegné a levelét közlő bulvárlap ellen

Pert nyert Meghan hercegné a levelét közlő bulvárlap ellen

Nem árulta el Gulyás, hogy tesztelték-e a Fidesz-frakciót Becsó Zsolt fertőzöttsége miatt

Nem árulta el Gulyás, hogy tesztelték-e a Fidesz-frakciót Becsó Zsolt fertőzöttsége miatt

Éleződik a brit-francia vita, haditengerészeti járőrhajók érkeztek Jersey-hez

Éleződik a brit-francia vita, haditengerészeti járőrhajók érkeztek Jersey-hez

Háromszázzal száguldozó autósokat vettek őrizetbe Svájcban

Háromszázzal száguldozó autósokat vettek őrizetbe Svájcban

A címlapról ajánljuk