Tetszett a cikk?

"Adja meg a nevét, az összeget és az elérhetőségét, hogy elküldhessük a megállapodást, vagy ha Zsoltinak mégsem jönne...

"Adja meg a nevét, az összeget és az elérhetőségét, hogy elküldhessük a megállapodást, vagy ha Zsoltinak mégsem jönne össze a pénz, visszaküldhessük a felajánlást" - mondta egy kedves női hang a "Baumgartner Zsolt Támogatói Klub" telefonvonalán. A Forma-1-ben példa nélküli pénzgyűjtő fórumot az autóversenyző menedzsmentje azután hozta létre, hogy nem fogadta el a Mol szponzori ajánlatának szerinte teljesíthetetlen feltételeit, azaz hiányzott legalább 300 millió forint ahhoz, hogy a versenyző szállítani tudja a Minardi-istállónak a szerződtetésének feltételéül szabott 8 millió dollárt, s lehívható legyen az ennek az összegnek a felét kitevő állami pénz (HVG, 2004. január 10.). A lapzártakor még függőben maradt részletekre Frank Tamás, a pilóta menedzsere a HVG-nek kissé megtört hangon mindössze annyit válaszolt: "ma nem tudok mondani semmit", jóllehet a Minardi által egyszer már meghosszabbított válaszadási határidő lejárt. A nagy szponzorok, az Uniqa Biztosító Rt. és a CIB-csoport készek a szerződésre, igaz, utóbbi csak abban az esetben, ha a teljes összeg a Baumgartner-team rendelkezésére áll. A támogatói klub vonalán bejelentkezők hétfőig állítólag összesen 120 millió forintot ígértek be, arról viszont nem volt hír, hogy a hét végéig a Minardinak átutalandó 2 millió dollárból hiányzó összeget esetleg kipótolná a Baumgartner család vagy maga a menedzser.

A Mol-ajánlatban 60 millió forintos rajtpénz mellett teljesítményarányos juttatás szerepel, amivel például 12 célba érés esetén 12 pontot kellene szereznie Baumgartnernek, hogy a "technikai feltételekből" kikövetkeztethető 300 millió forintot megkapja. Ami lehetne akár 400-500 millió is, "nagyon jó esetben" - utalt a határértékre sajtótájékoztatóján Szórád József ügyvezető igazgató. Az olajcég egyébként nem is az autóra tette volna a logóját, hanem Baumgartner öltözékére, vélhetően azért, hogy a fogyasztókban ne a versenytársaktól való lemaradás képzetét erősítse.

Más, jelesül a helyi fogyasztók bizalmának megnyerése motiválta az állami többségű horvát INA 25 százalékát tavaly megvásárló Molt, hogy a Baumgartner körüli hercehurca közepén 2005 végéig szóló, a nem hivatalos értesülések szerint évi 150-200 millió forint értékű szerződéssel főszponzori státust szerezzen az idei Európa-bajnokságra kijutott, illetve az azt követő világbajnoki selejtezőkön a magyarokkal egy csoportban szereplő horvát futballválogatottnál. "Tavaly az INA profitja 150 millió dollár volt, ehhez kell viszonyítani a jelenlétünket, ami nem érinti a magyar sport támogatását" - mondta a HVG-nek Ferencz Szabolcs, a Mol kommunikációs igazgatója, azt is megemlítve, hogy a stratégiai ágazatot privatizáló céggel szembeni ellenérzésre kívántak ezzel látványos választ adni. A Magyarországon fociberkekben éles felháborodást kiváltó üzlet "ellentételezéseként" ugyanakkor a Mol feltételül szabta, hogy a horvát futballszövetség nyújtson ingyenes felkészülési lehetőséget a porecsi edzőtáborban három korosztályos magyar ifiválogatott számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Kényszerbérlet

Akár be is zárhatnak néhány futballstadiont, ha a sporttárca nem jut dűlőre a fociligával. A minisztérium a klubokra sózná rá a fővárosi stadionokat, 450 millió forintos működési költségükkel együtt. A csapatokat padlóra küldő megoldással szemben a liga az előző kormány idején kötött szerződést lobogtatja.

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

Állást kínált, tizenévesektől is intim fotókat kért egy budapesti férfi

Állást kínált, tizenévesektől is intim fotókat kért egy budapesti férfi