szerző:
Torontáli Zoltán

Nem megy simán a magyarországi üzlete.

Beszéltünk annak a cégnek az egyik korábbi alkalmazottjával, amelynek vezetője, Körmendi Stefan fizetett hirdetésben vádolta meg Orbán Viktort bűncselekménnyel. A német állampolgárságú nagyvállalkozó, az europakraft GmbH ügyvezetője szerint „hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció” az a kormányzati kampányszlogen, hogy Magyarország jobban teljesít, illetve a magyar reformok működnek.

Körmendi korábbi alkalmazottja elmesélte, hogy az elsősorban fémmegmunkálással foglalkozó társaság nagytarcsai beruházása nem volt zökkenőmentes, a cégvezető jelentős bürokratikus problémákba futott bele. A cég az M0-s autóút mellett – a térkép szerint Pest megye területén, de közvetlenül Budapest határán – több milliárd forintos beruházással építette fel a gyártócsarnokát. Az alkalmazott elmesélése szerint az építési terveket a területileg illetékes gödöllői hivatalok jóváhagyták, ám az építkezés közben az ügy kezelése mégis a Budapesthez került át, amelynek hivatalnokai a korábbi zöld jelzés ellenére rendkívül sokat problémáztak a kivitelezés során.

©

A társaság Németországban és Magyarországon egyaránt működik, sok magyar munkást visz ki Németországba dolgozni. Itthon azonban mostanában nem mennek túl jól a cég dolgai, fővállalkozóként nem sok megrendelést tud elnyerni – jegyezte meg a korábbi alkalmazott.

Körmendi Stefantól szerda reggel kértünk visszahívást, amint kapcsolatba lép szerkesztőségünkkel, cikkünket kiegészítjük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!